Гліцинієве диво Японії - Ashikaga Flower Park

«Натхненно фіолетову зливу ніжних гліциній і запах солодкий бджіл відчуваю. Польотом щастя прийде у цю мрію світлий парк Асікага, що нас підхопить і понесе у прекрасну далечінь». Так описала головну пам'ятку всесвітньо відомого парку квітів Асікага сучасна поетеса Кіцуне Міято. Чудове, чарівне, казкове враження справляє гліцинія, японці називають її – фудзі. Залишитися байдужим до цього чуда природи абсолютно неможливо!

У японців існує безліч традицій, які цей народ свято шанує, і одна з них – милуватися квітучими деревами. Парк у місті Асікага (провінція Точігі, о. Хонсю) –  Ashikaga Flower Park – один із найпрекрасніших куточків Японії. Його територія займає 8,2 гектари. Головна цінність – гліцинії, їх тут росте кілька тисяч різного віку, деяким екземплярам більше століття!



Є тут гліцинії білі, є блакитні, фіолетові, пурпурні, рожеві, з другої половини квітня вони починають радувати відвідувачів рясним цвітінням і духмяним запахом. Піклуючись про дерева-старожили, працівники саду створили спеціальні каркаси, що підтримують важкі ліани.



Свою назву гліцинія отримала від грецького «глікос», тобто «глюкоза», «солодкий». Дійсно, квіти її мають солодкуватий п’янкий аромат, схожий на аромат акації.

А знаменитий тунель з білої гліцинії у парку називають «дорогою щастя». Проходячи по ньому, ви отримаєте дійсно неповторні відчуття. В кінці тунелю виникло єдине бажання: продовжити цю 80-метрову «дорогу щастя», зробити її нескінченною. Не дарма ж багато з тих, хто відвідав парк, кажуть: «Я ніколи не бачив нічого подібного раніше!».



Так, гліцинії прекрасні і варті уваги рослини, але це зовсім не означає, що в інший час року Парк квітів не наповнений життям і яскравими фарбами.

Умовно рік поділяють на вісім тематичних розділів (садів). У січні-лютому зацвітає морозник – справжній символ Різдва, а також адоніс, крокус. У лютому-березні вражає своїм цвітінням сливи, з’являються нарциси, гіацинти і тюльпани.



З квітня по травень Ashikaga Flower Park представляє фантастичне різнобарв”я тисяч рододендронів, азалій та півоній. З травня по липень і всю осінь повітря наповнене чудовим ароматом троянд, яких тут майже 2 тисячі кущів. А ще літо — час гортензій, ірисів, клематисів, петуній, і люпинів. Водяні лілії радують відвідувачів з початку липня до кінця вересня. А пурпурні «поля» шавлії і лантану завершують цей дивовижний квітковий сезон.

Цветы по праву считаются самым лучшим подарком. Поэтому, если вы желаете признаться своей девушке во всей искренности ваших светлых чувств, или же предстоит важное торжественное событие, советую здесь http://cvetochnik.kz/katalog-produkcii/stabilizirovannye-rozy подобрать шикарный букет или изысканную цветочную композицию.