Google має намір орендувати у NASA Ангар-1

Стало відомо, що Google, використовуючи свою "автономну частину" у вигляді компанії Planetary Ventures LLC, яка займається в пошуковому гіганті питаннями нерухомості буде орендувати легендарний об'єкт NASA під назвою Ангар-1 (Hangar One), розташований на території аеропорту Моффетт-Філд в Кремнієвій долині і який раніше служив «гаражем» для дирижаблів.

Варто відзначити, що Ангар-1, який рахується найбільшою подібного роду спорудою в США зараз перебуває далеко не в кращому стані, так що співпраця NASA з пошуковим гігантом принесе суттєву фінансову вигоду обом сторонам. Google в рамках договору займеться реставрацією об’єкта, забезпечить його технічним персоналом для обслуговування і буде підтримувати ангар у відповідному стані. Крім безпосередньо ангара, Google дістанеться також земля навколо об’єкта і пов’язаний з ним аеродром.

Також компанія розширить існуючу в цьому районі поле для гольфу і забезпечить публічний доступ до ангару, як історичного об’єкту.

Для чого Google буде використовувати такий специфічний об’єкт, поки невідомо. Проте його площа і внутрішній об’єм можуть дозволити розмістити там практично все що завгодно. Можливо, він буде використовуватися в рамках проекту Project Loon — системи повітряних куль для забезпечення інтернетом віддалених районів планети.



Величезна 198-футова споруда була побудована в 1932 році як ангар для гелієвого дирижабля USS Macon. Конструкція настільки велика, що може вмістити 10 футбольних полів.

Останнім часом доля цього монумента неясна. Палата Представників (нижня палата Конгресу США) скоротила бюджет NASA на $32 млн, які були спеціально передбачені для заміни зовнішньої обшивки ангара. Навесні будівельники почали видаляти гофровані металеві панелі, покриті свинцевою фарбою, азбестом і ПХД. Спорудження містить канцерогенні речовини, які є небезпечними для навколишнього середовища, саме тому вартість його реставрації так велика.



Варто зазначити, що Google не вперше зазіхає на Ангар №1 в США, ще в 2011 році вони запропонували оплатити ремонт і реконструкцію. Для цього вони згодні були розщедритися на $33 млн, правда з однією умовою: дві третіх ангара Google буде використовувати для розміщення власного авіафлота, що складається з 8 приватних літаків.

Взагалі, в останні роки інтерес Google близьким до NASA сфер діяльності тільки посилювався: у квітні корпорація купила виробника суборбітальних дронів Titan Aerospace, а в грудні 2013-го — компанію Boston Dynamics, що займається дослідженнями в галузі робототехніки.


Різного розміру стальну арматуру, квадрат, балку, швелер, трубу, а також велике різноманіття іншого металопрокату  по найкращій в Україні вартості тут пропонує компанія «Стальсервис». Ви можете в любий зручний час звернутися до менеджерів компанії ї отримати вичерпну довідкову інформацію.