Spin Cell — нове слово у сонячній енергії

Величезний недолік сонячних панелей полягає в їх малому коефіцієнті корисної дії, через що для отримання достатньої кількості енергії доводиться покривати ними величезні площі. Але компанія V3Solar придумала спосіб, як збільшити ефективність простору, зайнятого такими батареями, в двадцять разів!

Сонце — практично невичерпне джерело енергії. Але людство лише почало всерйоз замислюватися над тим, щоб використовувати ці величезні природні можливості собі на благо. А тому існуючі нині технології — далеко не ідеальні, їх доводиться постійно модернізувати, насамперед, збільшуючи ККД. Значних успіхів у цьому добилися фахівці компанії Solar Family представивши свої високоефективні сонячні батареї для дому, які по своїм характеристикам суттєво випереджають існуючі аналоги.

Але все одно для того, щоб отримати за допомогою сонячних панелей велику кількість енергії, необхідно відвести під це величезні площі. А ось компанія V3Solar створила технологію, що дозволяє збільшити ККД простору, на якому встановлені сонячні панелі, в двадцять разів! Причому, нічого принципово нового при цьому винайдено не було. Виявилося, що для досягнення цього вражаючого зростання достатньо лише змусити панелі крутитися.



Spin Cell — це сонячні панелі, які втратили свої плоскі форми. Фахівці з компанії V3Solar зробили їх конусоподібними і надали їм можливість крутитися навколо своєї осі. У підсумку панелі отримують по всій своїй поверхні максимум сонячних променів. Їх тепер не потрібно в автоматичному режимі провертати слідом за сонцем — де б вони не були розташовані, світило завжди спрямоване прямо на кожну точку цих батарей. Саме ж “крутіння” усуває одну з головних проблем стандартних сонячних панелей - перегрів фотоелементів, що у свою чергу суттєво зменшує кількість генерованого струму.

Інновація V3Solar особливо корисною буде актуально для приватних осіб — фермерів, власників особняків і квартир, у яких немає можливості встановлювати свої батареї на великих просторах.

І вже зараз компанія V3Solar одержала замовлення на створення більш ніж 800 тисяч конусоподібних обертових сонячних панелей Spin Cell.