Всесвітній день The Beatles

Хоча трохи з запізненням, проте... Вчора, 16 січня, у всьому світі відзначався Всесвітній день The Beatles. Це свято було створено за ініціативою ЮНЕСКО як данина визнання цього легендарного колективу, який вчинив грандіозний переворот в музичному світі.

Дата обрана не випадково – саме 16 січня 1957 року, Джордж Харрісон, Джон Леннон і Пол Маккартні вперше виступили на сцені ліверпульського клубу The Cavern. Трохи пізніше до музикантів приєднався і четвертий учасник майбутньої групи – барабанщик Рінго Старр.

16 січня стався ще один знаменний для The Beatles день – у 1964 році їх композиція I Want To Hold Your Hand посіла перше місце в американському ТОП-10 за версією видання Cashbox, а сама пісня за 10 днів була продана тиражем 10 мільйонів екземплярів.


Світова популярність до The Beatles прийшла в 1963 році – їх композиція Please Please Me стала культовим синглом, а той стиль, в якому виступали музиканти, визначив майбутній напрям сучасної музики.

У 60-ті вже весь світ охопила бітломанія — пристрасна, буквально на межі божевілля, любов до музикантів. З роками трохи вщухла пристрасть, але зовсім не пройшла, і зараз у всьому світі налічуються мільйони шанувальників легендарної ліверпульської четвірки.

За час своєї кар’єри, до розпаду в 1970 році, колектив проіснував всього вісім років, але за цей час вони встигли випустити 13 альбомів і дати незліченну кількість концертів. Практично кожна композиція, що входить в репертуар колективу, є всесвітньо відомим хітом, які слухають дотепер шанувальники The Beatles.

У наступні роки було кілька спроб возз’єднання групи, незважаючи на те, що майже всі учасники вже працювали в сольних проектах. Настала відлига в кінці 1970-х – тоді всі учасники серйозно подумували над тим, щоб знову возз’єднатися, але вбивство Джона Леннона поставило хрест над проектом відродження The Beatles в оригінальному складі.

До речі, 16 січня відзначають своє свято всі заливщики льоду – і професійні, які працюють на великих льодових аренах, і любителі, заливають ковзанки у дворах для дітвори.

Организация праздника – дело ответственное, требующее профессионального подхода. Обратитесь в компанию Миршаров, мы вам придумаем оригинальный сценарий, подберем соответствующее развлекательно-музыкальное сопровождение и оформление зала, одним словом – избавим вас от хлопот, и сделаем так, чтобы вы и ваши гости получили максимум удовольствия от праздника.