Apple може поступитися місцем найдорожчої компанії в світі

У минулому році створена компанія Alphabet Inc., одним з підрозділів якої є пошуковик №1 у світі Google згідно прогнозів експертів може стати найбільшою в світі по рівню капіталізації компанією, випередивши свого конкурента Apple, пише The New York Times.

Капіталізація Alphabet на торгах у п’ятницю, 22 січня, знову перевищила показник $500 млрд, що лише на 10% менше вартості Apple, відзначає видання. Google може вийти на перше місце з капіталізації за рахунок триваючого зростання мобільної цифрової реклами, яка, за прогнозами, до 2019 року може збільшитися втричі, до річвня$200 млрд. Також досить перспективними вважаються проекти Google щодо безпілотних автомобілів та медичної техніки, а це у свою чергу привабить ще більше інвестицій..

У свою чергу Apple, понад 60% доходів якої припадає на продажу iPhone, ризикує постраждати від цінових війн і перенасичення ринку смартфонів, вважають автори публікації. Взагалі, останнім часом аналітики все частіше висловлюються щодо того, що Apple необхідно щось змінювати у своєму бізнесі. І останні подібні спроби у вигляді розумного годинника або величезного планшета, судячи з курсів акцій, інвесторів не радують. Незважаючи на це, Apple залишається одним із стовпів ринку IT та конкурентам поки рано радіти.

У грудні The Wall Street Journal повідомив, що компанія Apple зберегла за собою перше місце серед американських компаній за розміром ринкової капіталізації. Капіталізація компанії, яка становила на початок року $640 млрд і досягала навесні позначки в $750 млрд, до кінця року знизилася до $600 млрд, що не завадило Apple зберегти лідерство, втім такий сигнал досить тривожний.

Друге місце, як зазначалось, посіла Alphabet з капіталізацією в $530 млрд на кінець 2015 року.


Якщо вам потрібна грамотна, оперативна і без лишніх фінансових витрат регістрація ассоціацій, інших суб’єктів господарської діяльності, авторських прав, торгових марок, раджу звернутись до досвідчених юристів компанії Premium Group.