Нове ліжко від Sleep Number дасть рекомендації по поліпшенню сну

Чи може «розумне ліжко» поліпшити сон, підлаштовуючись під ваше тіло? В американській компанії SleepNumber впевнені, що так. І для підтвердження своїх слів вони привезли повністю готовий прототип на виставку споживчої електроніки в Лас-Вегасі, що завершилася в перших числах січня 2016 року.

Як відомо, через нестачу сну виникають серйозні проблеми зі здоров’ям, і це, як правило стосується конструкції ліжок. Важливу роль у цьому відіграють і матраси, у звязку з чим хочеться порекомендувати чудові ортопедичні моделі vegas, представлені в інтернет-магазині vegas.ua.

Роками інженери билися над гаджетами для поліпшення сну, але зазвичай перетворювали їх у переносну електроніку і інші штуковини, які не дуже хочеться класти до себе в ліжко.

Деякі програми збирають інформацію про вашу активність, якщо покласти смартфон в ліжко або поруч з ним, що не найкраща ідея. Наприклад, Fitbit відстежує рухи тіла під час сну, якщо ви готові всю ніч спати з браслетом на зап’ясті. При цьому багато вчених сперечаються про те, наскільки достовірну інформацію надають всі ці девайси-трекери, і чи вони покращують якість сну. Одні цінують найменшу інформацію для поліпшення сну, інші вважають, що важливо враховувати й інші чинники на зразок частоти серцебиття і мозкових хвиль.

Хоча розумне ліжко It Bed від Sleep Number далеке до такої “науковості” (матрац не зчитує рівень мозкових хвиль), воно стежить не тільки за вашими рухами. За словами компанії, ліжко містить біометричні сенсори, які відстежують частоту серцебиття та дихання, рівень напруги і спокою в секунду.

Всі ці дані застосовуються для ряду алгоритмів, які вивчають ваші звички і вибудовують припущення за допомогою підключеної програми в смартфоні. При цьому додаток Sleep Number сумісний з іншими фітнес - й health-програмами. Наприклад, якщо напередодні ви активно позаймалися спортом, то, за словами Sleep Numbers, додаток змінить положення матраца так, щоб ви якомога комфортніше відпочили.

Таким чином, ліжко It Bed відстежує рухи, підлаштовується під тіло сплячого і пропонує нові рішення для поліпшення сну. Обидві сторони ліжка регулюються, тому в теорії ви з партнером можете налаштовувати матрац під себе, не заважаючи один одному спати.

Варто пам’ятати, що програмні продукти час від часу потребують оновлення, і в цьому - основна проблема всіх “розумних” речей для дому. Тому сьогодні неможливо передбачити майбутнє It Bed, проте видання Engadet вважає, що для когось потенційні переваги окуплять всі витрати, в тому числі і на оновлення.

У свою чергу, журналіст видання Tech Hive вже якось протестував модель розумною ліжка Kingsdown і зазначив, що воно насправді поліпшило його сон. Однак, за його словами, тим, хто чудово засинає на звичайних матрацах, розумні матраци ні до чого.