Створена насадка на пістолет, яка робить постріли нелетальними для людини

Стрілянина поліцейських в ноги або руки злочинців являє собою досить поширене явище на екранах численних детективних фільмів і фільмів-бойовиків. Але насправді все зовсім інакше, у навчальних центрах поліцейських тренують вражати ціль у центр її маси, по можливості не вбиваючи людину, але результат такої стрілянини у більшості випадків призводить до летального результату.

Альтернативним вирішенням цієї проблеми є пристрій зі співзвучною назвою “The Alternative”, який є чимось на зразок “подушки безпеки” для напівавтоматичної зброї, яка сповільнює швидкість польоту кулі, збільшує площу удару, роблячи цю зброю не то щоб безпечною, але менш смертельною. А от приціли колліматори sightmark (США), які можна замовити на сайті pricel.in.ua зроблять вистріл зброї набагато влучнішим.

Пристрій “The Alternative” є розробкою каліфорнійської компанії Alternative Ballistics. Основу цього цікавого гаджету становить пластикова сфера, деяка кількість яких знаходиться в спеціальному мішечку на поясі поліцейського. Пристрій, який відповідає формі дульної коробки напівавтоматичного пістолета, розроблено таким чином, що його можна встановлювати однією рукою і “наосліп”, не відводячи погляду від навколишнього простору. Кріплення “The Alternative” абсолютно не заважає роботі механізму пістолета і не впливає на роботу його додаткової обвіски, наприклад, лазерного прицілу.



Спереду яскраво-оранжевого кріплення на чотирьох штирях закріплюється пластикова сфера, в межах якої знаходиться сердечник з м’якого сплаву. Саме цей сердечник і вловлює кулю після того, як вона залишає ствол пістолета. Вся ця система сповільнює швидкість польоту кулі на 80 відсотків, але і такої швидкості достатньо для того, щоб сердечник кулі з кулею проникли неглибоко в тканини людини, а велика площа удару забезпечує більшу зупиняючу силу, яка здатна збити злочинця з ніг і позбавити його свідомості на деякий час.

В разі невдачі, після першого несмертельної пострілу з пристроєм “The Alternative”, поліцейський має можливість відразу ж зняти з дула насадку, і зробити наступні постріли, які вже будуть нести летальну небезпеку для підозрюваного. А, якщо поліцейському не довелося застосувати зброю, гальмівний пристрій “The Alternative” легко знімається з пістолета і повертається в мішечок на поясі.