Кращі кіберспортсмени світу змагалися в Dota 2 і CS:GO на “Мінськ-Арені”

Понад 8 тисяч глядачів, які викупили квитки за тиждень, команди з США, Швеції, України та інших країн зі своїми психологами і кухарями, коментатори і гравці-зірки, яких розривають на автографи — ось так феєрично у Мінську виглядав фінал SL i-League StarSeries.

Отож, 17 січня в «Мінськ-Арені» відбулися два вирішальні матчі — гранд-фінали по Dota 2 і CS: GO. Це одні з найбільш популярних дисциплін у сучасному кіберспорті. До речі, турнір подібного рівня пройшов на території СНД вперше.

Призовий фонд змагання — далеко не рекордний в кіберспорті — 300 тисяч доларів отримали «дотери» і ще 200 тисяч — гравці в Counter-Strike: Global Offensive. Для порівняння: переможці чемпіонату світу — 2015 по Dota в Сіетлі Evil Geniuses, отримали більше 6 мільйонів доларів. Тим не менш, цей турнір важливий для учасників, так як його переможець практично напевно отримає путівку на світову першість цього року.

Кіберспорт з кожним роком набирає все більшу популярність. Минулий турнір у Мінську показав, що це не просто слова — всі 8000 квитків на гранд-фінали (підсумкові сутички SL i-League StarSeries) були розкуплені за тиждень, а в останній день біля «Арени» чергували «перекупки», що продали квитки за ціною в 5 раз вищою за початкову.



Першим пройшов гранд-фінал по Dota 2. У ньому взяли участь поточні чемпіони світу з США — команда Evil Geniuses (наймолодшому учаснику — 14 років!), і шведи Alliance — чемпіони-2013, які на час пішли з «великої сцени», але зараз тріумфально повертаються назад. Можливо, тому «Мінськ-Арена» симпатизувала саме шведам — кожну вдалу дію супроводжувалося бурхливими оваціями глядачів. У підсумку Alliance і стали переможцями, несподівано швидко обігравши американців за дві відносно короткі партії (гра йшла до двох перемог — Best-of-3).



У фіналі Counter-Strike: Global Offensive шведській команді Fnatic протистояла українська na’vi. Саме останніх, за зрозумілих причин, і підтримувала «Мінськ-Арена».

«Наві, наві», — скандувала «Арена», але всі розуміли, що українській команді протистояв лідер світового рейтингу в цій дисципліні, який, до речі, вже неодноразово перемагав na’vi на інших турнірах. Дива не сталося. Підсумковий рахунок — 2:0 на користь шведів (гра йшла до двох перемог), причому в першому раунді Fnatic просто розгромили українців з рахунком 16:3.



Уникальный шанс преподносит cs go рулетка всем почитателям  DOTA 2 и CSGO . С ее помощью вы сможете приобрести множество полезных вещей для этих популярных игр. А еще только здесь при минимальных ставках вы сможете сорвать серьезный денежный куш!