Опубліковано рейтинг країн за рівнем володіння англійською мовою

Наприкінці минулого фахівці освітнього центру EF Education First провели дослідження у різних країнах світу на предмет знання англійської мови як іноземної. Рейтинг очолила Швеція. Причому була доведена закономірність між знанням мови і рівнем благополуччя населення.

Друге місце за рівнем володіння англійською мовою зайняли голландці. Третє, четверте і п’яте місця - у Данії, Норвегії та Фінляндії відповідно.

У минулому році список Education First очолювали данці. Натомість шведи повернули собі звання «кращих знавців англійської мови у світі», яке належало їм в 2012 і 2013 роках. Жителям північних країн є чим пишатися, адже більшість їх крупніших і впливовіших сусідів по континенту не увійшли навіть до першої двадцятки світових знавців англійської. Для прикладу, французи, котрі традиційно мають стійку репутацію «англофобів» зайняли в списку лише 37 позицію, опинившись разом з росіянами (39 місце) серед народів з «низьким», за класифікацією Education First , рівнем володіння англійською мовою.

Українцям дісталося 34 місце - вони останні в групі країн з середнім рівнем знання. Компанію Північним країнам у групі народів, які добре володіють англійською мовою, склали Словенія, Естонія, Люксембург і Польща.



Свої висновки про рівень володіння англійською мовою у 70 країнах світу Education First ґрунтувалися на результатах тестів 910 000 дорослих учнів. Існуюча вже 50 років компанія є найбільшим приватним навчальним закладом у світі, з філіями більше, ніж в сотні держав.

У 2015 році дослідники вперше вивчили зв’язок між рівнем володіння англійською в країні, обсягами експорту технологій та витрат на дослідження і розвиток.

«Країни з більш високим рівнем володіння англійською мовою мають більше дослідників та інженерів на душу населення, - говориться у підсумковій доповіді Education First, - здатність вчитися на дослідженнях інших, брати участь у міжнародних конференціях, публікуватися в провідних наукових журналах і співпрацювати з багатонаціональними командами дослідників залежить від чудового володіння англійською».

Згідно з висновками Education First, в тих країнах, де краще говорять по-англійськи, вищий валовий національний дохід на душу населення, краща якість життя і доступніший Інтернет. 


Языковой барьер – серьезная преграда для карьерного, социального и личностного роста. Поэтому рекомендую записаться на курсы английского языка для начинающих, которые проводит авторитетная школа иностранных языков Denis’ School