Сервіс пошуку репетиторів Preply виходить на ринок Бразилії

Український стартап Preply – освітня онлайн-платформа для вивчення іноземних мов, точних наук і гуманітарних предметів — виходить на новий ринок. Донедавна його послугами користувалися на території України, РФ, Білорусії, Казахстану, Польщі та Німеччини. Тепер до цього списку приєдналась Бразилія.

На даний момент в базі Preply зареєстровано вже близько 300 викладачів – вихідців з Бразилії. Збільшенню числа як репетиторів, так і студентів сприяє повна локалізація сервісу на португальську мову і додавання бразильського реала (BRL) в список валют для розрахунку. Розплатитися за послуги репетитора можна або банківською картою, або через PayPal.

«На тлі загального числа репетиторів, які надають свої послуги на платформі, кілька сотень бразильців легко не помітити, – зазначив Кирило Бігай, співзасновник та керуючий партнер Preply. – Але помірний рівень конкуренції на місцевому ринку дозволить нам в стислі терміни зробити якісний ривок вперед і швидко наростити базу».

Координувати діяльність на новому для компанії ринку будуть стажери з числа студентів бразильських університетів.

За даними сервісу Statista, в Бразилії понад 55% населення мають доступ до інтернету, і частка підключеного до мережі населення продовжує зростати приблизно на 5% в рік. Незважаючи на досить високий рівень проникнення інтернету в країні продовжує зберігати популярність і традиційна модель, яка припускає особисті зустрічі учня з репетитором. З цією метою на платформі Preply реалізований механізм пошуку викладачів, розташованих в безпосередній близькості від зацікавленої особи.

Preply – один з небагатьох українських стартапів, що зважилися вийти на ринок Бразилії. Серед інших можна виділити Jooble і Depositphotos. За обсягами ВВП на континенті ця країна поступається тільки США, займає дев’яту сходинку у ТОП-10 найбільших економік світу. Що не менш важливо для успішного розвитку освітньої платформи, Бразилія є п’ятою країною у світі по чисельності населення – за даними Світового банку, у 2014 році вона становила 206,1 млн осіб.


Фізика є одним з найскладніших предметів шкільної програми. Тому так важливо вчасно придбати грамотні навчальні посібники, що дозволяють учням добре засвоїти цей предмет. У зв’язку з цим рекомендую підручники купити репетитора Касаткіної, а замовити ці книги ви можете в інтернет-магазині “Феникс-Букс”.