Інтерактивне плаття з метеликами Butterfly Dress

Що можна уявити собі, почувши фразу "сукня з метеликами"? Швидше за все – жіночий наряд того чи іншого крою, зшитий з тканини з зображеннями цих ніжних створінь. А як щодо сукні, яка, будучи одягненою на господиню, виявляється буквально оточена хмаркою метеликів? Майже справжніх, що сідають на вишуканий наряд і злітають з нього, оточуючи дівчину, немов фею з якогось казкового саду!

Саме таку фантастичну сукню, названу Butterfly Dress, створили дизайнери модного турецького бренду Ezra + Tuba спільно з інженерами Intel. Перші – власниці бренду, сестри Ezra і Tuba Çetin, відповідали за дизайнерську складову наряду, вибір тканини і фасон сукні. Сам наряд получився чудовим, а ось майбутнім нареченим хочеться порекомендувати Vera Wang, у весільних платтях цього бренду вони будуть виглядати просто неперевершено!

Щодо “метеликової сукні”: еластичний сріблястий жаккард з вплетеними в нього металізованими люрексовыми нитками витончено облягає тендітну фігуру дівчини-моделі, добре підкреслює її форми, і розходиться широким воланом в нижній частині спідниці.

А синє оздоблення з пір’я в області плечей і спідниці вдало доповнює загальний сріблястий фон сукні. Втім, не тільки доповнює, але і служить місцем розташування тих самих метеликів, які стали головним акцентом наряду, і за роботу яких відповідають вже інженери Стамбульського офісу компанії Інтел.



Виконані методом 3D-друку і оснащені безконтактними датчиками, метелики підтримують зв’язок з вбудованим в один з підплічників сукні мініатюрним комп’ютерним модулем Intel Edison.

Легкий рухом плеча приводяться в рух всі 40 легких повітряних створінь, які злітають з сукні, оточуючи власницю чарівною блакитною хмаркою. А потім знову сідають на запрограмовані місця. Правда, використовувати ефект пурхаючих метеликів власницям сукні Butterfly Dress слід обережно: заряду енергії в їх мікро-акумуляторах вистачає лише на два-три польоти, я якщо перестаратися – “життя” цих електронних метеликів може закінчитися прямо в польоті: комахи просто посипляться на підлогу.

Диво-сукня з метеликами була створена турецькими дизайнерами компанії з інженерами Інтел як розкішний зразок використання “носимих технологій”. Ну а в подальші їхні плани входить створення нарядів, які на ходу, у відповідності з заданими рухами користувача або іншими його діями, могли б міняти колір і малюнок тканини. Нам же залишається лише трохи почекати – до наступної диво-новинки майстрів!