«Розумні» штори Axis Gear можуть знизити енергоспоживання будинку

Зараз ми дуже любимо слово «розумний», але не в плані інтелектуального розвитку. Слово «розумний» має трохи інше значення. Воно стосується скоріше, не людини, а техніки. Ми хочемо, щоб навколо нас була «розумна техніка», «розумні» речі, та, зрештою, весь дім «розумний». А ось тепер нам пропонують і «розумні» жалюзі. Чи ми зможемо ми з ними відмовитися від звичних нам штор і гардин?

Компанія AXIS є стартапом, який розробив пристрій для розумного будинку під назвою AXIS Gear. Девайс дозволяє керувати відкриттям штор або жалюзі на вікнах з допомогою смартфона і спеціального додатка для нього. Користувач зможе настроїти пристрій таким чином, щоб отримати своєрідний будильник. Адже буде приємно прокидатися вранці не під мелодію дзвінка, а при відкритті жалюзі на вікнах.

Гаджет являє собою моторизований блок, що кріпиться поруч з ланцюжком розсувних штор і здійснює відкриття та закриття жалюзі. Сенсорна панель зі світною смужкою-індикатором дозволить швидко управляти процесом і виглядає вельми ефектно.



Такий елемент розумного будинку напевно зацікавить користувачів, які мають у будинку рольові або вертикальні штори і жалюзі, що відкриваються за допомогою ланцюжка. Подібні девайси дозволяють створювати систему розумного будинку своїми руками.

Гаджет цілком успішно проходить розкрутку на платформі краудфандингу Indiegogo, так як зібрав вже $82 тис. з $100 тис. необхідних для запуску в життя. Придбати AXIS Gear за передоплатою через Indiegogo можна за $95. Досить значна сума, але не забувайте, що пристрій управляється віддалено через смартфон Android або iOS по Bluetooth і має широкий діапазон налаштувань.



Если вы ищите качественные и красивые тканевые ролеты киев, советую ознакомиться с продукцией компании «Лидер-жалюзи».