Кафе «Мазох» у Львові

Кафе «Мазох» можна безперечно назвати найбільш незвичайним і оригінальним закладом Львова, не кажучи навіть про його скандальну тематику. Воно відкрилося у 2008 році, а свою назву отримало на честь відомого письменника Леопольда фон Захер-Мазоха, статуя якого в повний зріст встановлена перед входом у кафе.

Скандал починається ще перед входом в кафе – адже біля пам’ятника є свій «сюрприз». Якщо засунути руку в кишеню Мазоха, то можна намацати його чоловічу гідність.

Кафе повністю передає атмосферу творів скандального письменника, який народився в 1836 році у Львові. Тут він прожив 12 років, а залишок життя провів в Австрії та Німеччині. Багато цікавого про цю непересічну персону, інших видатних особистостей, а також про визначні львівські пам”ятки  ви зможете почути з уст досвідчених екскурсоводів з http://feel-tour.in.ua/, втім зазначу, що саме Мазох перший в своїх творах описав таке явище, як мазохізм – отримання задоволення від болю. Сам Леопольд в одному з своїх творів описав, як будучи дитиною, він застав родичку з коханцем, за що був побитий. Проте замість болю Мазох відчув задоволення.

Тема мазохізму – основна в його творах. Після публікації його роману «Венера в хутрі» поняття «мазохізму» остаточно утвердилося в психіатрії та сексопатології.



Інтер’єр кафе відповідає своїй назві. Стіни декоровані атрибутами сексуальних утіх – шкіряними батогами, мотузками, кайданами та ланцюгами. До речі, відвідувачі все це можуть сміливо знімати і випробувати на собі. Персонал не відстає від інтер’єру – працівники одягнені за останньою мазохистською модою.

Двері кафе виконані у вигляді замкової щілини, і це зовсім не випадково – адже Мазох був ще той любитель підглядати за чужими втіхами! Втім, в цьому кафе все не випадково... Чого тільки вартує меню, страви якого приготовані з додаванням природних афродизіаків.

Назви у меню кафе «Мазох» пов’язані з сексом і мазохізмом. Наприклад: «Вуздечка пристрасті» (фрукти з вершками), «Не підганяй фінал» (закуска з селерою), «Плоди кохання» (овочева страва), «Хотіти і могти» (м’ясне блюдо). Читати можна до нескінченності, головне досидіти до кінця трапези.

Йдучи в цей заклад, потрібно бути готовим до екстриму. Перед тим, як вас нагодувати, офіціанти спочатку одягнуть на вас садомазохістські обладунки. Творці кафе «Мазох», які, до речі, також є авторами відомого ресторану «Криївка», впевнені, що заклад має не тільки пізнавальний характер, а й виховний.