Zuta Labs представила кишеньковий автономний робот-принтер

Кожен володар ноутбука або планшета не раз стикався з ситуацією, коли треба було терміново роздрукувати документ, а друкуючого пристрою поблизу не було. Вирішити цю актуальну для сучасних ділових людей проблему взялася ізраїльська компанія Zuta Labs. При цьому вихід з неприємної ситуації получився радикальним і по-справжньому революційним.

Чорнила в картриджі принтера можуть закінчитись в найбільш непідходящий момент. Втім не варто панікувати, просто зв’яжіться з менеджерами компанії https://kiev-itservice.com/, і на протязі дня проблема буде вирішена.

Спеціалістам компанії вдалося створити неймовірно маленький принтер-робот, який може друкувати тексти на папері по одному «велінню» комп’ютера, ноутбука або смартфона. Інноваційний пристрій поки існує лише як прототип і в єдиному екземплярі, який і був показаний у відео-анонсі. Винахідники з ZuTa Labs запустили також краудфандингову компанію по збору коштів після того, як до їх винаходу був виявлений досить великий інтерес. Верхньою планкою збору для початку серійного виробництва стала сума в 400 000 доларів США.

В оригіналі пристрій носить досить довгу і незручну назву: «The Mini Mobile Robotic Printer», однак, можливо після початку виробництва, його творці замінють ім’я свого дітища на щось більш практичніше. Вартість одного такого принтера складає 200 доларів США, проте надалі ціна буде нижчою.



Працює The Mini Mobile Robotic Printer так само, як і будь-який інший принтер, з тією лише різницею, що робот не рухає аркуш паперу «через себе», а сам їздить по ньому, орієнтуючись за допомогою спеціального сенсора. Швидкість друку міні принтера не зрівнятися з «старшими» братами, однак The Mini Mobile Robotic Printer може бути незамінимим, коли потрібно терміново роздрукувати на аркуші паперу невеликі уривки тексту. Незважаючи на всі огріхи, пристрій заслуговує значної уваги, та може стати поштовхом до нової епохи друкованих принтерів.

Розробники з ZuTa Labs додали, що в разі успіху проекту продовжать удосконалювати своє дітище і далі. Якщо все вдасться, що вже в поточному році світу варто очікавати в продажі новий мініатюрний принтер-робот. Насамперед, винахідники з ZuTa Labs обіцяють поліпшити запас батарейки і чорнила, що використовуються для друку. Також у перспективі – поліпшення швидкості роботи.