Незвичайна обробна дошка Curling Pan, що перетворюється в сковороду

Майже завжди під час приготування їжі доводиться здійснювати рутинні одноманітні дії. Наприклад, нарізати продукти на обробній дошці, а потім перекладати їх в сковороду. Однак тепер з розумним пристроєм Curling Pan носити туди-сюди нічого не доведеться.

Інженери Чи Хуан і Чи Джі Вон створили розумний пристрій Curling Pan. Він являє собою обробну дошку, яка при нагріванні перетворюється в зручну сковорідку.

Фактично, Curling Pan – це обробна дошка нового покоління. Нарізавши на ній інгредієнти, дошку потрібно лише поставити на вогонь. Нагріваючись, диво-пристрій автоматично починає округлятися і приймає форму сковороди! Звучить як фантастика.

Зрештою цей прилад є концептом, і коли побачить масового споживача, наразі невідомо. Зате можна придбати хоча і не такі “наворочені”, але реальні, і цілком функціональні обробні дошки.

Секрет ноу-хау простий: автори винаходу зробили свій трансформер з матеріалу, здатного запам’ятовувати форму. Подробиці технології невідомі, проте творці чудо-дошки запевняють, що так воно і є. Ще однією перевагою пристрою є те, що він забезпечений індикатором температури, що показує ступінь нагрівання посуду. Це значно полегшує процес приготування їжі.



А ось ще один приклад кухонної інновації. Еко-кухар є концептуальною розробкою корейських дизайнерів Seung-man Lee і Tae-hyeon Kim. В основі їх спільної роботи, як і в назві, магічним чином укладена приставка “еко”, що означає екологічність та економічність. Такі показники досягнуті інноваційним нагріваючим елементом електроплитки, зокрема за рахунок розподілу точок нагрівання по всій поверхні.

В момент, коли користувач ставить посуд на плиту, задіяні ті точки, на яких стоїть цей посуд і тепло не розходитися по краях кухонного інвентарю. Додатково до технологічної плити розробники пропонують моніторинг показників “еко”. Для цього вони передбачили спеціальну картку, на яку буде записуватися літраж вуглекислого газу і ступінь економії в доларах. Таким чином, вони створили сучасну альтернативу газовим плитам, які крім теплої страви, дарують нам хмари CO2 і додаткові фінансові витрати.