Прохолода від сонця: кондиціонер LG на сонячних батареях

Безмежно споживаючи багатства землі, людство мало замислювалося про їх запаси, про той негативний вплив, який може спричинити ця діяльність. Втім все може бути зовсім по-іншому, можна використовувати зручні, економні, недорогі гаджети з мінімальними витратами, що з'являються останнім часом з заразливою швидкістю.

Минулого року всесвітньо відома фірма LG першою представила на ринку черговий унікальний “зелений” продукт: кондиціонер, що працює на сонячній енергії. Парадокс в тому, що кондиціонер LG F-Q232LASS в жарку сонячну погоду буде давати цілющу прохолоду за допомогою сонця. Експерти запевняють, що створення даного кондиціонера - це великий ривок в технології використання сонячної енергії та мінімізації використання електрики, що, як відомо, з кожним днем дорожчає.

Звичайно, існують деякі недоліки: в першу чергу для роботи кондиціонера потрібна велика кількість сонячних батарей на панелі, в результаті чого він має значні розміри. Але, незважаючи на це, він досить економічний – для роботи даного кондиціонера необхідно всього лише 70 Вт енергії, на відміну від його аналогів, які споживають 650-700 Вт.

При споживанні такої кількості енергії можна зробити висновок про його досить хорошу екологічну спрямованість. Цей кондиціонер може скоротити викиди CO2 на 21 кг на рік, що за впливом на навколишнє середовище рівносильно посадці 78 хвойних дерев за той же термін.

Комбінування сонячної енергії та кондиціонування повітря — логічний і пріоритетний напрям еко-технологій. Подібні кондиціонери вже існували в проектних або промислових варіантах, однак LG вирішила випустити і кондиціонер для домашнього використання. Прилад здатний обслуговувати приміщення площею до 75, 5 м2. Модель кондиціонера сонячний гібрид Whisen представлена поки тільки на південнокорейському ринку.

Тим часом компанія Hitachi займається розробкою інноваційної системи кондиціонування Solar Activated Air Conditioning System. Ключовим моментом цього сонячного кондиціонера є параболічне дзеркало, яке для збільшення ефективності оснащено автоматичною системою фокусування сонячного світла на трубі теплообмінника. Шляхом декількох фазових перетворень у різних контурах установки тепло сонячного світла перетворюється в холод, який студить холодоагент, і той подається до кондиціонера, охолоджуючи таким чином повітря в приміщенні.

Барахлить кондиціонер? Зв’яжіться з нами тут http://www.smartclimate.kiev.ua/kontakty/, досвідчені майстри з компанії «Кондиціонер-Сервіс» швидко знайдуть і усунуть любої складності поломку. Також ви можете замовити чистку, заправку, інші види обслуговування кондиціонерів у Києві.