Будинок Suite Vollard з квартирами, що обертаються на 360°

11 поверхів – 11 квартир – 11 господарів. І всі вони обертаються! Повний оберт - 360 градусів. Хоч вправо, хоч вліво. Єдину у світі будівлю з обертовими квартирами було здано під ключ взимку 2004 року в місті Курітіба (Бразилія). Існує думка, що ця унікальна вежа зробила справжню революцію в архітектурі.

Сотворила чудо світу за 10 років бразильська будівельна компанія Moro Construções Civis LTDA. Керівники проекту — архітектори Бруно де Франка (Bruno de Franco) і Серджіо Сілка (Sergio Silka) — кажуть, що це «витвір мистецтва, абсолютно нова концепція житла».

Так що викладайте $300 тисяч, і одна з 11 обертових квартирок площею близько 300 квадратних метрів в екологічно чистому районі Ecoville, в 45 хвилинах від пляжу – ваша. Якщо встигнете випередити інших претендентів, звичайно. Іменується ця унікальна будівля Suite Vollard.

Хтось скаже - дурня якась, віддавати скільки грошей заради цього обертання? Поїдьте в Миколаїв, тут безліч чудових комфортабельних апартаментів і на продаж і в оренду, і ціна досить доступна. 



Отже, припустимо, кругла квартира належить нам. Що ми маємо? Почнемо з того, що з усіх боків нас оточує балкон з вікнами від підлоги і до стелі. Скління (в загальній складності 30 квадратних метрів) розбито встановленими через кожні 90 градусів дверима на чотири сектори, що відрізняються кольоровими відтінками. Таким чином, сонячне світло, проникаючи через мудровані скла, забарвлює кожен сектор відповідним кольором. Мабуть, виходить красиво.

Центральна частина, за зрозумілих причин, не обертається. В ній знаходяться: кухня, пральня, санвузол та спальня прислуги. Кожна квартира, точніше — капсула навколо центрального вузла — обертається індивідуально, тому обладнана власною, незалежною від інших системою двигунів.



Щоб привести квартиру в рух, потрібно задіяти подібний комп’ютера пульт дистанційного керування. Пульт сприймає і голосові команди. Можна запрограмувати рух наперед — є таймер.

Бетонну платформу, на якій і встановлено квартира, обертає система зубчастих коліс, ланцюгів та інших механізмів. Оптимальна загрузка – 150 кілограмів на квадратний метр, в сумі 13 тонн. Повний поворот на 360 градусів за годинниковою стрілкою (або проти неї) займає одну годину рівно.