Восьма книга про Гаррі Поттера стала бестселером за півроку до виходу

Книга «Гаррі Поттер і прокляте дитя» стала бестселером за півроку до виходу. Вона «злетіла» в рейтингу протягом доби після старту попередніх продажів на сайті інтернет-магазину Amazon.

Отож, фанатам поттеріани прийдеться почекати до літа, втім справжні поціновувачі хорошої книги зможуть вже зараз скачати книги «Современная проза» в fb2, epub, txt, причому абсолютно безкоштовно.

Важко тим, хто тільки чув словосполучення “Гаррі Поттер”, зрозуміти гіркоту втрати улюблених героїв після того, як вийшла остання книга про пригоди очкастого чарівника. Так ніби закінчилася частинка життя, і тепер треба будувати щось нове. Вісім років тому Джоан Роулінг, яка присвятила “поттеріані” 10 років і сім книг, заприсяглася, що ніякого Поттера в її житті більше не буде, чим розбила серця своїм читачам. Але в підсумку письменниця змилосердилася над осиротілими фанатами і написала восьму книгу про пригоди хоч і не самого Гаррі і друзів, а його молодшого сина Албуса Северуса.

Інтерес перевищив всі очікування: книга (на цей раз п’єса, а не звичний роман) “Прокляте дитя” вийде тільки 31 липня цього року - в день народження самого Гаррі Поттера, але вже очолила список бестселерів. 10 лютого стартували попередні продажі в інтернет-магазині Amazon, і вже через добу твір виявилося в топі найкращих.

Шанувальники фанатіють: “Нова книга. Нове життя. Я продовжую плакати...”, “Нова книга про Гаррі Поттера! Повертаємося в дитинство!”, “Буду чергувати біля книжкового магазину всю ніч. Божечки, ми цього дочекалися!”...

Нагадаємо, в сьомій книзі “Гаррі Поттер і Дари смерті” Джоан Роулінг одружила Гаррі і сестру його кращого друга Джині Візлі і подарувала їм трьох дітей. Нова п’єса повідає про події, які розгортаються через 19 років після фінального бою Гаррі зі злим чарівником Волан-де-Мортом. Юний чарівник став багатодітним батьком.

Поттер - нині шанований і дуже зайнятий працівник Міністерства магії. Всі троє його дітей вже ходять в школу чарівництва Хогвардс. Життя Гаррі завжди було сповнена труднощів, і автор обіцяє, що і в новій книзі будні Поттерів не перетворяться в суцільне свято. Гаррі буде розбиратися зі своїм минулим - і хто знає, які тіні виповзуть звідти?

Сама письменниця обіцяє, що буде показана “нерозказана до цієї пори частина життя юного чарівника, а також історії його, убитих підступним Волан-де-Мортом батьків”.