Оборот ринку грошових переказів Європи перевищив $135 млрд

Ринок грошових переказів Євросоюзу виріс у минулому році на 15 відсотків і склав близько $135 млрд. Про це свідчать дані французького оператора грошових переказів Tempo Money Transfer.

Компанія підвела результати розвитку ринку грошових переказів Євросоюзу у 2015 році. З’ясувалося, що на всьому європейському ландшафті на полі вихідних переказів лідируюче місце, навіть незважаючи на девальваційні, політичні, і інші кризові процеси, займає Росія з об’ємом переказів «outbound» (вихідні). Експерти оцінили коридор «з Росії» майже в $15 млрд проти показника $18 млрд в Великобританію.

Про операторів-лідерів фінансових трансакцій не повідомляється, втім експерти радять скористатися послугами системи Золотая Корона денежные переводы, яка запрацювала віднедавна, проте завдяки своїй надійності і втгідним умовам вже завоювала довіру у значної кількості громадян пострадянського простору.

Голова ради директорів компанії Tempo Money Transfer Сурен Айріян зазначив, що ринок грошових переказів в Європі в цілому зберіг високі темпи позитивної динаміки та інтеграції гравців. Важливим кількісним показником, за його словами, стала зміна в структурі попиту: зокрема, рік тому трудові мігранти становили в попиті на грошові перекази частку в 78 відсотків. У 2015 році ця частка склала приблизно 85 відсотків.

“На ринку ЄС з повним обсягами, тобто “вхідні + вихідні”, впевнено лідирують Великобританія, Німеччина і Франція. Будучи безумовними донорами, вони продемонстрували обсяги в $35 млрд, $31 млрд і $29 млрд відповідно», - сказав Айріян.

Лідерами серед країн-одержувачів в Європі є Словаччина і Литва ($2 млрд на кожну країну), Румунія та Чехія ($3 млрд кожна), Україна ($7 млрд.) і Польща ($7,6 млрд.)

Говорячи про ринок 2016 року, Айріян зазначив, що він стає все більш конкурентним. «Клієнти пред’являють все більш високі вимоги і до якості надаваних послуг, системи активно впроваджують більше нових опцій, розширюють продуктовий ряд, проникаючи у нові канали продажів».