Котик, що п’є молоко “окупував” екрани Таймс-сквер

Оригінальний перформенс придумали у Нью-Йорку. Починаючи з 2 лютого і впродовж усього місяця з 23.57 до півночі 15 найбільших рекламних дисплеїв центральної площі Таймс-сквер одночасно будуть показувати невеличкий відеоролик, головним героєм якого є симпатичний котик Busi (зірка ютюбу, до речі!) що п’є з блюдечка молоко.

Традиція транслювати на найдорожчих у світі рекламних площинах красиві і далекі від комерції трьоххвилинні відео бере свій початок ще з квітня 2012 року, коли благочинною організацією Times Square Alliance, що займається культурним розвитком центральної частини “Великого Яблука” був дан старт проекту Midnight Moment. І відтоді кожен місяць якийсь новий добрий і красивий сюжет наприкінці доби доречно перериває шалений рекламний потік, красномовно підтверджуючи, що не тільки гроші правлять цим світом.   

До речі, тут же на Таймс-сквер між 45 і 46 вулицями Бродвею встановлено найбільший у світі електронний білборд. Змонтували його у 2014 році, займає 23,4 метра у висоту і 94,5 метра завширшки, а його краї загнуті ще приблизно на 10 метрів. Екран виготовлений компанією Mitsubishi Electric, його дозвіл перевищує 20 мегапікселів (10048×2368 точок). Google стала першою компанією, яка з листопада 2014 року по січень 2015 цілком орендувала цей білборд, і обійшлось їй це у 2,5 мільйона доларів.

Гроші немалі, а от тут http://www.g-mg.ru/exhibition/Mobilnye_stendy/stendy_fold_up/ можна замовити ефективні рекламні мобільні стенди Fold Up, і обійдеться це набагато дешевше!



На цьому екрані в основному показувалась анімована реклама деяких продуктів Google, причому велика частина часу виділена Android. Поруч з конструкцією ходили співробітники компанії з планшетами, пропонували перехожим встановити на смартфон додаток Androidify і створити аватар, стилізований під робота. Будь-яка людина, що знаходилася поруч з білбордом, могла вивести свій аватар на величезний екран, а потім замовити футболку або листівку, на яких буде надруковано його віртуальне роботизоване альтер-его.



Кожен день повз неї проходять близько 300 тисяч осіб, причому деякі спеціально приїжджають в цей район тільки заради нової реклами онлайн-гіганта. Згідно з проведеними дослідженнями, 80% опитаних ця реклама сподобалася, 60% дивилися на неї більше 5 хвилин, а близько 50% сфотографувалися на її тлі. Vornado Realty Trust витратила на спорудження цієї конструкції 140 мільйонів доларів.