В Нью Йорку сміттєві баки “роздають” Wi-Fi

В Нью-Йорку почали з'являтися "розумні" сміттєві контейнери. Компанія BigBelly обладнала в центрі Манхеттена дві об'ємні урни, які зможуть забезпечити доступ до інтернету на великій швидкості.

Сучасна вулична сміттєва урна повинна виконувати не тільки функціональну, а й естетичну функцію, органічно доповнюючи міський пейзаж.  Саме тут ви зможете придбати красиві художні урни, що стануть справжньою окрасою вулиці.

Практично неможливо уявити життя сучасної людини без інтернету. У багатьох містах стали з’являтися точки доступу до Wi-Fi, покликані забезпечувати легкий доступ до світової павутини. Зазвичай для цього встановлюються спеціальні пристрої, але в деяких населених пунктах інтернет роздають об’єкти міської інфраструктури. До таких міст належить Нью-Йорк.

У «Великому Яблуці» минулого року запустили новий проект, який полегшить життя жителів слаборозвинених районів шляхом перетворення звичайних сміттєвих баків у високотехнологічні машини, що дозволяють безкоштовно виходити в інтернет. Массачусетська компанія BigBelly, що займається збором та утилізацією сміття, запропонувала додатковий спосіб використання непомітних об’єктів міського життя: розумні сміттєві баки оснастять безкоштовними точками доступу до Wi-Fi.

Даний проект є продовженням роботи над вдосконаленням сміттєвих баків ― до цього моменту гордістю BigBelly були розумні урни, оснащені датчиками, які можуть визначити, якщо бак заповнений або від нього виходить сильний запах, щоб потім сповістити місцеві комунальні служби про необхідність прибирання.

Взимку в Нью-Йорку 2 розумних бака вже були перетворені на хот-споти, що роздають Wi-Fi. В ході тестування вимірялася якість сигналу і інтенсивність використання точки щодня протягом кількох годин. Урни забезпечують бездротовий доступ від 50 до 75 мегабіт в секунду.



Важливою перевагою таких баків є їх розташування: по-перше, контейнери можна зустріти повсюдно, до них завжди є доступ, а, по-друге, через те, що вони знаходяться на землі, урни не підвладні впливу оточуючих хмарочосів, зокрема на якість сигналу. Крім того, сміттєві баки можуть відображати оголошення і попереджувальні повідомлення, тобто служити в якості цифрових дощок оголошень.