Риболовлєви: титул найдорожчого в історії розлучення не підтверджено

Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв через 7 років після початку шлюборозлучного процесу досяг угоди зі своєю колишньою дружиною Оленою. Восени швейцарський суд зменшив розмір відступних колишній дружині з $4,5 млрд до $603 млн.

Російський мільярдер, колишній власник “Уралкалія” і “Сильвініту” Дмитро Риболовлєв через 7 років домовився про умови розлучення з дружиною. В рамках підсумкової угоди обидві сторони припиняють всі пов’язані з розлученням юридичні процеси у всіх юрисдикціях, пише Forbes з посиланням на спільну заяву подружжя.

Також колишнє подружжя домовилося “остаточно відкликати всі позови стосовно один одного і пов’язаних з ними сторін і юридичних осіб”. Відзначається, що Дмитро та Олена Риболовлєва “задоволені угодою між ними і раді закінченню складного для них і їх сім’ї періоду”.

Риболовлєви одружилися у 1987 році. У пари — дві загальні дочки. У 2008 році Олена Риболовлєва подала на розлучення в суд Женеви. Через 2 роки після початку позовів суд Швейцарії заморозив фінансові активи бізнесмена для того, щоб розпочати процедуру поділу майна.

Риболовлєв продав великі активи, включаючи частки в “Уралкалії” (63%) і “Сильвініті” (25%), щоб вберегти статки, а отримані гроші використав для придбання дорогої нерухомості, в тому числі особняка у актора Уілла Сміта за $20 млн.

У 2014 році женевський суд зобов’язав Риболовлєва передати колишній дружині половину своїх статків — $4,5 млрд, а також інше майно. Це рішення робило шлюборозлучний процес Риболовлевих найдорожчим в історії, зазначає Forbes.

Мільярдер оскаржив рішення, і в червні друга інстанція знизила розмір виплати на користь колишньої його дружини до $604 млн. Крім того, вона повинна була отримати два об’єкта нерухомості в Женеві.

Риболовлєв відомий тим, що володіє футбольним клубом “Монако” з Монте-Карло. За даними Forbes, в 2015 році статки олігарха оцінювалися в $8,5 млрд. Він займає 14 місце в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії.

Зауважимо, що досі найдорожчим розлученням світу вважався шлюборозлучний процес медіамагната Руперта Мердока з його першою дружиною Анною Торв (1999 рік). Тоді Мердок виплатив екс-дружині 1,7 млрд дол.

Взагалі, потрібно зазначити, що процедура розірвання шлюбу потребує досить серйозного професійного підходу, адже на кону, як бачимо, можуть бути досить великі гроші, тому, щоб закінчити шлюборозлучний процес з максимальною вигодою для себе, раджу тут  https://www.i-w-t.org/jurisprudence/ звернутись до досвідчених у цій і інших сферах права адвокатів.