Найшвидша у світі дитяча коляска

Коли багатодітний англійський інженер Колін Фарз гуляє зі своїм молодшим сином Джейком, перехожі хапаються за серце. Адже сконструйована ним дитяча коляска здатна розвинути швидкість до 80 км/год. Втім повний форсаж використовується вкрай рідко. Звичайна «прогулянкова» швидкість 10 км/год.

Винахідник продемонстрував швидкісну коляску публіці 10 жовтня 2012 року. Такі швидкісні можливості дає двигун від мотоцикла, потужністю 10 к. с. Інженер приробив до триколісної рами звичайної дитячої коляски двигун від мотоцикла з об’ємом 125 кубічних сантиметрів, і забезпечив її двома вихлопними трубами, які приєднані до рами коляски.

Ідея оригінальна, і якщо ви теж бажаєте щось таке виготовите, тут http://bratishka.com.ua/detskie-kolyaski можна придбати якісну дитячу коляску, а далі все залежить від ваших умінь і фантазії.



Якщо раніше на ручці коляски могли бути в кращому разі лише ручні гальма, то в колясці Коліна на ручці знаходиться все управління: вмикач двигуна, перемикач швидкості, і гальмування. Колін забезпечив конструкцію коробкою з чотирма передачами, щоб краще проїжджати різні височини і перепади дороги. Люлька коляски окована металевими листами для більшого захисту від вітру, перепадів температур і для збільшення швидкості.

Сам же батько повинен стояти на довгій підніжці і рулювати, задаючи напрямок візку. Винахід швидкісної коляски обійшовся Коліну в 450 Євро.

Залишив Ферз і такі важливі колясочні девайси, як кошик для покупок і тримач для напоїв. Таким чином, можна відмінно затаритися в місцевому супермаркеті продуктами, відкрити пляшку пива і вперед з вітерцем, щоб не запізнитися до сімейної вечері!

Колінз подав заявку на внесення його винаходу, “найшвидшої коляски в світі”, в Книгу рекордів Гіннеса. Комітет відповів, що розгляне його винахід, якщо транспортний засіб розженеться до 50 км/год. А коляска Коліна вичавлює всі 80 км/год!

Мало хто з батьків наважиться проїхатися з такою швидкістю з новонародженим малюком в колисці. Не наважується на це і сам винахідник. “Я сподіваюся, що в один прекрасний день зможу покатати Джейка на такій швидкості, але боюся, що моя дружина цього не схвалить”, – зізнався Колін.