Будинок-амфібія - житло, в якому можна пережити будь-який паводок

Під час сезонних паводків багато будинків, що знаходяться поблизу водойм, зазнають підтоплення. Вирішення цієї проблеми запропонували британські архітектори, які спроектували будинок-амфібію. Ця конструкція зможе витримати повінь, просто піднімаючись разом з рівнем води.

У минулому році архітектурна компанія Baca Architects закінчила роботу над будівництвом цього будинку-амфібії Amphibious house, розташованого на острові в Бакінгемширі (Великобританія). При звичайних умовах будинок, як і інші житлові споруди, стоїть на фундаменті. Однак коли починається паводок, будова піднімається разом з водою!



Конструкція розроблена таким чином, що під час паводків споруда може підніматися разом з рівнем води до 2,5 метрів. Чотири сталеві стійки не дозволяють дому рухатися в сторони під час повені.



Крім особливих функцій проект будинку не особливо відрізняється від інших подібних стандартних будівель: двосхилий дах, великі вікна. Непогано би було, якби тут ще попрацювала компанія яка займається натяжними стелями в Івано-Франківську “СтеліВам”, вони використовують виключно найвищої якості плівку відомих європейських виробників, а виглядає така стеля дійсно чудово!

Площа Amphibious house складає 66,4 квадратних метрів. В будинку є вітальня, їдальня, кухня, дві спальні. Багаторівнева тераса перед будинком виконана так, що господарі завчасно дізнаються про зміни рівня води в Темзі.



Будівництво будинку-амфібії обійдеться замовникам приблизно на чверть більше, ніж вартість традиційних жител. Водопровід і каналізація також розроблені особливим чином, щоб працювати в нестандартних умовах.