Share a Coke - вдалий маркетинговий хід Coca-Cola

Запущена влітку позаминулого року Coca-Cola кампанія Share a Coke забезпечила американській компанії зростання продажів в доларах на 2,5%. Кількість проданих пляшок і банок Coca-Cola з етикетками, на яких компанія поміщала популярні імена, слова «Сім'я», «Друзі» або «Найкращий друг на всі часи», вперше за 11 останніх років почало зростати.

Дійсно, грамотний, а головне - креативний маркетинг здатний суттєво збільшити продажі. Прикладом цьому може бути телемаркетинг, а тут http://contact-call.com/telemarketing можна детальніше дізнатися про цю ефективну технологію.

А от компанія Coca-Cola знайшла вдалий спосіб підняти свої продажі на тлі триваючого спаду в індустрії безалкогольних напоїв США. Йдеться мова про кампанію Share a Coke. Протягом трьох літніх місяців компанія продавала Coca-Cola в пляшках і банках, на яких під закликом Share a Coke вказувалося одне з найпопулярніших в країні імен або слово «Сім’я», «Друзі», «Кращий друг на всі часи». Для цього були обрані 250 найпопулярніших імен для підлітків. При цьому пляшок і банок з найбільш популярними іменами — Кріс, Джессі і Алекс — випущено було найбільше.

Крім того, компанія продала більше 1 млн банок Coca-Cola з іменами через торгові автомати, в яких можна було замовити пляшку з яким-небудь конкретним ім’ям зі 100 тис. можливих. Через сайт компанії можна було замовити і віртуальну пляшку газованої води з яким-небудь ім’ям. З допомогою цієї послуги було замовлено близько 6 млн пляшок. А в Instagram за літні місяці було розміщено більше 500 тис. фотографій з тегом #shareacoke.

Судячи з показників продажів компанії, звернення до покупців по імені і заклик поділитися з кимось Coca-Cola відродили інтерес до напою і допомогли підняти обсяг продажів в доларах на 2,5% за літній період. Обсяг проданих напоїв зріс за цей же час на 0,4% після 11 років постійного падіння. Для порівняння: обсяг продажів в конкурентних компанії PepsiCo і Dr Pepper Snapple Group в цей же період падав.

Спочатку Share a Coke була розрахована на три літніх місяці. І зараз останні залишилися пляшок і банок розкуповуються в магазинах. Рідкісні екземпляри можна купити на eBay.