Брюгге: «Північна Венеція» (Бельгія)

«Північною Венецією» це місто називають тому, що тут поєднуються три великих канали – Остендський, Слейський і Гентський, надаючи Брюгге схожість з Венецією. Деякі будинки тут стоять практично на воді. Місто є економічним і культурним центром провінції Західної Фландрії в Бельгії. 54 мости пов'язують, як тонкі вени це вишукане самобутнє древнє місто.

Значна кількість старовинних будинків і споруд роблять Брюгге схожим на нереальне, казкове місто. Архітектурні та художні особливості відмінно збереглися і дозволяють відчути всю атмосферу середньовіччя. Звивисті вулиці і канали додають місту особливу родзинку. Лише подивившись фото, вже хочеться тут побувати. Зрештою - які проблеми? Купляєте тур, чи самотужки добираєтесь, втім не забудьте на сайті компанії “Вусо” vuso.ua/turisticheskoe-strahovanie оформити туристичну страхівку.

Почати знайомство з Брюгге слід з площі Гроте Маркт, де розміщена вежа Белфорд. Чарівний вид на місто і околиці відкриється з оглядового майданчика вежі.



Поблизу знаходиться ще одна центральна площа – Бург. Тут знаходиться міська ратуша, відома як одна з найкрасивіших в Бельгії. Площу з трьох сторін оточують вишукані готичні будівлі, а з четвертої розташований парк. Недалеко від ратуші стоїть Базиліка Святої Крові Христової – невелика церква є головною релігійною пам’яткою. Тут зберігається священна церковна реліквія – посудина, яка містить краплі крові Христа, привезеної зі Святої Землі хрестоносцями в XII столітті.

Звичайно, варто відвідати і церкву Нотр-Дам (церква Богоматері), яка стала одним із символів міста. Церква ця відома завдяки скульптурі Діви Марії з немовлям. Статуя була створена геніальним скульптором, художником і архітектором епохи Відродження – Мікеланджело.

Брюгге не тільки монументальне, але і досить забавне місто. Тут є три цікавих музеї – музей шоколаду (Choco-Story), музей діамантів (Diamantmuseum) і музей картоплі-фрі (Friet Museum). У першому познайомлять з приготуванням чудового бельгійського шоколаду, у другому можна поспостерігати, як шліфують алмази і перетворюють їх в найдорожчі діаманти. Ну, а в третьому дозволять продегустувати і розкажуть історію походження всіма улюбленої картоплі-фрі.


Екскурсія по звивистих каналах міста на прогулянковому катері відкриє Брюгге з нової сторони, адже місто колись було великим торговим портом. Найдовшу прогулянку по каналах можна зробити, сівши на катер в точці відправлення під назвою Дамі. З води можна побачити такі місця, до яких немає можливості дістатися пішки.