Добудовується найбільший у світі корабель Prelude

«Коли піднімаєшся на борт цього судна, виникає відчуття, що опинився в світі, де не існує меж масштабам і амбіціям», - розповідає Девід Шукман, редактор наукового відділу BBC News, що відвідав на початку січня гігантське судно-платформу для видобутку, скраплення та зберігання природного газу, що добудовується в Південній Кореї.

Prelude - це приголомшливе 488-метрове судно, і кращий спосіб уявити собі його розміри - це порівняти гіганта зі знаменитими спорудами або просто знайомими читачеві речами. Скажімо, чотири сполучених одне з іншим футбольних поля не дають повного уявлення про довжину судна. Воно довше Ейфелевої вежі: паризька красуня - це всього лише 301 м. та і Емпайр-стейт-білдінг - погана лінійка зі своїми «жалюгідними» 443 метрами. Ширина судна перевищує 70 м, а на його спорудження пішло 260 000 т сталі.

Вражає уяву і водотоннажність нового левіафана: воно одно дорівнює водотоннажності шести найбільших американських авіаносців, а вантажопідйомність становить 600 000 тонн!



Prelude будується для енергетичного гіганта - компанії Shell. Безперечно, тільки мультинаціональна компанія такого масштабу могла замовити подібного монстра. Тільки лідери глобальної нафтогазової індустрії в змозі подужати такі витрати, що, в свою чергу, свідчить про їх готовність робити будь-які інвестиції в пошуках нових джерел вуглеводнів для світового ринку.

Пофарбований червоною блискучою фарбою, Prelude монументально возвеличується над судноверф’ю Samsung Heavy Industries - заводом, побудованому на південнокорейському острові Геоджи.

Судно буде експлуатуватися в 250 милях від північно-західного узбережжя Австралії протягом 25 років, воно дозволить компанії Shell уникнути етапу транспортування газу на берег по прокладеним до причалу газопроводів. Розроблена система дозволить зріджувати газ і зберігати його безпосередньо в морі. Таким чином, Prelude стане першим справді плавучим СПГ-заводом (Floating LNG, FLNG).

В Shell абсолютно резонно розсудили, що зведення трубопроводу до австралійського узбережжя - досить витратна справа, а будівництво берегових споруд означає тривалу бюрократичну тяганину, яким би гуманним для бізнесу не було австралійське законодавство. Один тільки пошук майданчика під будівництво чого вартий!

Ось як буде виглядати кінцевий варіант



Shell добре заробляє на високому попиті на газ, і доходи компанії повинні з лишком перекрити витрати на будівництво Prelude, загальна сума яких поки остаточно не відома, називають цифри між $8 млрд і $15 млрд.

Представляем портал для моряков http://seamensway.com/, где вы найдете самые свежие новости в сфере морских перевозок, информацию о компаниях, вакансии, полезные материалы для штурманов, механиков, и представителей других морских профессий.