Швейцарець оснастив автомобіль буржуйкою

Вже кілька років по околицях швейцарського Цюріха їздить ось така самохідна дров'яна піч. Власник, який вже став знаменитістю у дорожньої поліції, пояснює, що такий екзотичний засіб пересування потрібен йому, щоб ні в чому не відмовляти собі на вечірках.

Колишній машиніст локомотива Паскаль Прокоп знає, як швидко і надійно прогріти салон автомобіля взимку. Трохи дров, запалювання, в сенсі, підпалювання - і через пару хвилин в машині стає справді спекотно. Втім, хороші буржуйки на сайті kaminupechi.com.ua чудово зігріють і оселю, і любе побутово-виробниче приміщення, тим більше що така піч - реальна економія коштів!


Піч на дровах розмістилася замість переднього пасажирського сидіння. Може це не дуже естетично, але дуже тепло! Справедливості заради, треба сказати, що кататися по місту з включеною (точніше розтопленою) піччю Паскалю не дозволили.

Універсал Volvo 240 тепер може служити господареві не тільки як засіб пересування, але і як тимчасове житло. Паскаль пояснив, що після прийняття неабияких доз спиртного (він признався, що частенько полюбляє випити і розслабитись у колі друзів), або після важкого трудового дня, йому не раз доводилося засипати в автомобілі. Варто зазначити, що інколи в Європі трапляються аномальні холоди, і це - одне з можливих рішень проблеми.

Прокоп по професії машиніст тепловоза, тому інженерне рішення далося йому легко. Правда, в процесі його реалізації, трубу довелося злегка вкоротити, щоб не страждала аеродинаміка машини. У першому варіанті вона сягала 2-х метрів, і їздити було неможливо. А от з офіційним дозволом прийшлось трохи поморочитись, так як чиновники ніяк не хотіли реєструвати таку конструкцію. Втім хлопчина виявився наполегливим і бюрократична система в кінці кінців здалась!

А от лаври винахідника Паскалю не дістануться. Російський Ємеля запатентував такий спосіб пересування ще кілька століть тому, коли не було цікавих поліцейських і високих цін на бензин.

Чи потрібно говорити, що замерзла і падка до різного роду енергоефективних технологій Європа аплодує спритному машиністові? А от чи з”явилися у швейцарця прибічники, наразі невідомо.