Ринок Форекс: прогноз на 2016 рік

Чи зміняться головні тренди, що в минулому році з'явилися на ринку Форекс? Свої прогнози з цього приводу озвучили аналітики авторитетної компанії Nordhill Capital. Отож, чого очікувати від Форекс найближчим часом?

У Nordhill Capital відзначають, що протягом 2015 року основними трендами в світовій економіці, було зміцнення долара США, на тлі спаду курсів інших основних валют, а також зменшення цін на енергоносії та сировину. Головним чином, на нафту. У підсумку, спостерігалася суттєва девальвація російського рубля, що спровокувало проблеми в економіці РФ. А от які будуть прогнози форекс по сріблу, дізнайтесь від експертів MaxiServices.

Наслідки більшості торішніх трендів стануть відчутиними і в поточному році. Якихось переломних моментів в найближчий час не доводиться очікувати. Хоча, деякі зміни все-таки на ринку будуть відбуватися, кажуть в компанії Nordhill Capital.

Так, експерти прогнозують виникнення певних корекційних рухів долара, що, втім, не призведе до розвороту головного тренда. Долар буде дорогим ще десь 2-3 роки. Основна причина такої непростої ситуації криється в так званій політиці кількісного пом’якшення, яку проводять Європейський ЦБ і Банк Японії.

Сировина, зрештою, залишиться під тиском, хоча котирування сирої нафти можуть продемонструвати певні відскоки. Тим не менше, і в нафтовій сфері негативний тренд залишиться, швидше за все, незмінним.

Здешевлена сира нафта також послужила причиною спаду курсу рубля десь в 2,25 рази. У Nordhill Capital вважають, що в цьому році залежність вартості валюти РФ від цін на «чорне золото» поступово буде знижуватися. Хоча повністю позбавитися від неї Росії не вдасться. Подальша доля нацвалюти цієї країни залежить також від геополітичної ситуації. До того ж, останнім часом ослаблення рубля стало одним із драйверів зростання вартості паперів російських експортерів нафтохімічного, нафтогазового, а також металургійного секторів, адже основні витрати вони несуть в рублях, а ось виручку отримують завжди в доларах.

Більшість експертів впевнені, що в нинішніх умовах, на Форексі ефективно інвестувати капітал з допомогою керуючих компаній, що пропонують по-справжньому інноваційні стратегії ведення бізнесу. В цьому плані відмінним вибором може стати Nordhill Capital.