В єднанні з природою: шикарний особняк посеред незайманої землі

У передгір'ях Ешленда (Ashland, штат Орегон) виставлений на продаж дійсно приголомшливий особняк. Його дизайн безпосередньо пов'язаний з флорою і фауною цього незайманого дикого регіону. Різьблені двері, органічні простори, натуральні матеріали – все це уособлює бажання авторів проекту відобразити в архітектурі красу навколишньої землі.

Пару місяців тому закінчилося будівництво прекрасного маєтку під назвою Shining Hand Ranch. Його площа становить 825 квадратних метрів, а сам будинок розташований на ділянці 285 гектарів незайманої природи, де можна зустріти оленів, лосів, беркутів, яструбів.



Згідно концепції, цей будинок створений, щоб «оспівати і відобразити красу навколишньої землі». Архітектори прагнули цього через традиційні індійські теми і природні мотиви, відображені в дизайні. Вони також навмисно уникали гострих кутів і проектували органічний обтічний простір.

Як тільки заходиш у це незвичайне помешкання, відразу ж відчувається неперевершений подих природи у поєднанні з сучасним вишуканим дизайном. Фойє нагадує річковий пейзаж: гранітні підлоги уособлюють піщане дно, а дерев’яні – хвилі.


Верхній рівень включає в себе не менш чудово оздоблені апартаменти: дві спальні, і вітальню, увінчану куполом з кедрового стелі. Ванна кімната заслуговує окремої уваги. Крім захоплюючого виду з вікон тут є подвійний душ, гідромасажна ванна, паровий душ з справжніми валунами, а також дві раковини, обрамлені синім гранітом.

Вартість особняка Shining Hand Ranch становить $ 823500. Цікаво, чи знайдеться найближчим часом бажаючий придбати цей архітектурно-дизайнерський шедевр?



Не менш цікавий особняк розташований неподалік в сусідньому штаті Монтана. Будинок виконаний в рустикальному стилі. Грубо обтесані камені, товсті колоди, мінімум декору – все це ідеально вписує житло в мальовничий навколишній ландшафт. Втім, це вже окрема розповідь.