Високотехнологічні колеса Airtrax Omni – рух в будь-якому напрямку.

Навіть не досвідчена в техніці людина без проблем назве основні недоліки чотириколісного шасі звичайної конструкції: воно не здатне переміщатися в поперечному напрямку і обертатися на місці. Щоб пересуватися по діагоналі, необхідно значно ускладнити силовий привід і рульове управління. І якщо при їзді по безкрайній рівнині маневреність не так важлива, то для роботи в тісних місцях – на складах і будівництвах – ця якість цінується мало не на вагу золота.

Компанія «Tires Point» пропонує якісний, оперативний і недорогий шиномонтаж коліс в Дніпропетровську, а також широкий вибір б/в коліс для різних марок авто.

Машини, оснащені запатентованою компанією Airtrax так званою «всеспрямованою» ходовою частиною (Airtrax Omni-Directional System), котрі незважаючи на незвичайний зовнішній вигляд, показують чудеса маневреності. Основа простої і витонченої ходової частини машин Airtrax – колесо новаторської конструкції, яке має схожу за формою на зірку ступицю з високоміцної сталі.

Ступиця жорстко встановлена на осі і не може повертатися вправо-вліво. На ній стоїть не звичайна гумова шина, а 12 вільно обертових роликів (6 пар) особливої форми, зовнішні краї яких утворюють рівний круг. Кожен ролик знаходиться на осі, осі роликів розташовані під кутом до осі колеса. Самі ролики виготовляються з поліуретану та інших матеріалів і надзвичайно надійні.



Кожне колесо Airtrax оснащене власним електричним або гідравлічним двигуном, трансмісією, гальмом і блоком управління. Усі ці компоненти складають «рушійний модуль». Ролики на колесах одного боку розташовані симетрично, тобто переднє колесо є «дзеркальним відображенням» заднього. Завдяки тому, що ролики розташовані під кутом до осі обертання колеса, створюються сили, що штовхають колесо вперед і вбік. Якщо всі чотири колеса обертати в одну сторону, машина буде рухатися прямолінійно вперед або назад. Коли колеса протилежних сторін обертаються в різні сторони, машина розвертається на місці, як гусенична. Таким чином, за рахунок обертання окремих коліс з різною швидкістю і в різні боки можна змусити машину переміщатися в будь-якому напрямку.

Завдяки такій конструкції машина може пересуватися будь-якою стороною та в будь-якому напрямку: вперед, убік і по діагоналі, розвертатися на місці, а може рухатися, здійснюючи одночасно кілька рухів, наприклад, переміщаючись по діагоналі і повертаючись навколо осі. Такі можливості забезпечують машині легке та швидке маневрування в самому обмеженому просторі.