Nissan навчив паркуватися... стільці!

Ох вже ці стільці! Вічно вони в кабінеті то з'їжджають кудись, то стоять не там, де чекаєш. Але скоро це все може виявитися у минулому — Nissan забезпечила офісні крісла системою автономного паркування. Поставити стілець на місце тепер можна лише раз плеснувши в долоні!

В офісах, школах, університетах є таке правило: після наради, роботи або заняття стілець треба засунути. Можна саркастично сказати, що це дуже важко, витрачаєтья такий безцінний час учня/студента/співробітника, лишні рухи і все таке. Ну що зробиш - такі правила, і нікуди від цього не дінешся. Але інженери Nissan лише вирішили показати свої безмежні можливості в розробці технологій, що спрощують життя, тому впровадили інтелект в ці самі стільці.

Система працює з камерами, встановленими в кімнаті, аналізує простір на основі отриманого зображення і задає «розумним» стільцям курс руху. При цьому, стільці ці і, правда, «розумні»! Вони не тільки засуваються на місце по першій команді, а саме, коли людина плесне в долоні, але і взаємодіють з сидячим, як автомобіль Nissan з системою автоматичного паркування.



Природно, якщо на стільці нікого немає, він засунеться швидко на те ж місце, де він і стояв. Якщо на стільці є «водій», то швидкість буде мінімальною, і рухатись він буде з максимальною обережністю. До речі, хтось вже навіть пожартував, що це паранормальна активність, порівнявши роботу стільців з впливом «барабашки».

Як мені здається, якщо стілець вміє орієнтуватися не тільки в межах однієї кімнати, то цілком реально зганяти на перший поверх за обідом і повернутися назад. Але з іншого боку, ходити теж треба, сидячий спосіб життя - не найкращий результат впровадження високих технології. Дивлячись на це чудо, так і хочеться повторити слоган компанії в жартівливому контексті: «Nissan. Перевершуючи очікування».

Головне тут під час святкування дня народження шефа не почати усім замість плескати, а то почнеться справжнє повстання крісел!


А тепер про перспективи. Nissan планує оснастити 10 серійних моделей технологією напівавтоматичної або повністю автоматичного паркування до 2020 року. Якщо бути точним, напівавтоматична парковка вимагає тільки перемикання передач і газ–гальмо від водія. Управління кермом система бере на себе.

Кращі у Києві меблі на замовлення шукайте тут www.unior-mebel.com.ua, фабрика Юніор пропонує широкий асортимент добротних, стильних і функціональних меблів для дому і офісу.