В Японії розробили унікальні двосторонні шини

Наприкінці минулого року на європейському ринку відбувся дебют нової розробки японських інженерів – унікальних автомобільних шин KROTON duo, що володіють двома функціональними сторонами з різними типами протектора: з одного боку шини літні, а з іншого – зимові.

Дві сторони шини, простір між якими заповнено спеціальною піною, як у шин для WRC (відомий чемпіонат світу по раллі), суттєво відрізняються і адаптовані до різних погодних умов. «Літня сторона» виготовлена з більш жорсткої і зносостійкої гумової суміші і володіє меншою кількістю ламелей. У той же час компаунд «зимової сторони» більш м’який, а кількість ламелей в шість разів більша. Завдяки цьому один і той же комплект може чудово служити протягом усього року!

Спеціально для цих шин були розроблені нова конструкція і новий спосіб монтажу. Кожна шина складається з гнучких модулів або «будівельних блоків». Всього блоків 12, і при установці на обід вони прекрасно до нього кріпляться.

Варто відзначити, що всі шини забезпечені унікальними електронними чіппми усередині конструкції. Після розпакування їх необхідно просканувати за допомогою спеціального додатка для смартфонів, після чого ця система буде виконувати функції протиугінного пристрою. Магніти, розташовані в кожному модулі, активуються, тільки коли смартфон власника знаходиться неподалік (використовується механізм дії карт PayPass).

Модульна конструкція також вирішує проблему заміни шини після проколу. У разі екстреної ситуації треба просто просканувати шину (з використанням програми KROTON app), і на екрані смартфона буде показано, яка секція пошкоджена. Потрібно буде просто її замінити, і можна їхати далі. Модулі продаються окремо і завжди можна зберігати кілька штук в салоні.

Варто зазначити, що зараз шини KROTON duo всього на 15% дорожчі звичайних покришок, а самостійна заміна шин займає близько 30 хвилин.