Дрон-охоронець CUPID на варті вашої власності

З розвитком високих технологій значно зросли можливості практично у всіх галузях промисловості, в тому числі і робототехніки. Втім, роботи сьогодні настільки різноманітні, що ще кілька років тому люди й не підозрювали про їх реальні можливості та доступності тих функцій, які вони мають сьогодні. Наприклад, оригінальна модель квадрокоптера CUPID є першокласним охоронцем, здатним зупинити зловмисника за допомогою потужного електричного розряду.

Дрон здатний працювати в автономному режимі, але враховуючи законодавчі обмеження, поки його управління здійснюється вручну. При проникненні в будинок або офіс, сигналізація виявляє порушника і активує дрона. Пристрій фіксує порушника на камеру, і відсилає на смартфон інформацію про те, що відбувається. У разі, якщо власник визнає у порушника спокою не сторонню людину, а когось із знайомих, досить натиснути кнопку на смартфоні, щоб дрон виключився.

Якщо візитер виявляється грабіжником, господар включає режим «Перехоплення», і дрон повідомляє відвідувачеві, що він порушив межі приватної власності і рекомендує покинути територію. Крім того, дрон оснащений двостороннім аудіозвязком, що дозволяє господареві особисто попередити порушника. У разі відмови візитера виконувати попередження, CUPID активізує тазер (електрошокову зброю), потужністю до 80 тисяч Вольт, а також викликає службу правопорядку.

Розробка, звичайно ж цікава, втім для серйозного об”єкту очевидно потрібна надійніша фізична охорона, про яку ви зможете читати на сайті security.akb.ua, а також замовити дану послугу в компанії АКБ.



Автором новинки є співробітник компанії Chaotic Moon, він використовував в конструкції апарата тазер Phazzer Dragon, який створює при пострілі потужне електромагнітне поле в радіусі до півтора метрів. Це дозволяє вивести з ладу всю електроніку, яка знаходиться в зоні ураження, причому сам дрон не постраждає, так як використовує для захисту технологію, відому як «клітка Фарадея», котра надійно екранує найбільш чутливі елементи винаходу.

Очевидно, що робот може і буде використаний в численних ситуаціях, коли потрібно забезпечити захист тих чи інших об’єктів, знешкодити зловмисника або просто пожартувати над друзями.

Втім, до запуску пристрою в серію напевно буде потрібно отримати безліч узгоджень і дозволів від різних відомств і установ, а також зробити дрон максимально безпечним для людей, які можуть випадково потрапити в поле його зору.