Американський іллюзіоніст пропустив через себе напругу в 1 мільйон вольт

Електричний струм - одне з найгеніальніших винаходів людства, без якого неможливе сьогоднішнє наше існування. Електрика постійно навколо нас. Втім вона таїть у собі смертельну небезпеку, повязану з загрозою для життя.

А щоби вберегти себе і побутові прилади від небезпечних перепадів струму, необхідний стабілізатор напруги для дому, ось за посиланням ви зможете придбати ці прилади по доступній ціні.

А, цікаво, яку максимальну напругу може витримати людина? Якщо ви чули про «творчість» Девіда Блейна, то чудово розумієте, що без прикметника «шокуючий» і словосполучення «смертельний трюк» розповідь не обійдеться.

Автор «поховання» себе коханого живцем у пластиковому контейнері і заморозки в льоду. Людина, яка провела 44 дні в прозорому кубі, підвішеному над Темзою.

А 5 жовтня 2012-го американський ілюзіоніст приступив до здійснення свого нового екстремального трюку. Він виліз на колону заввишки 6.7 метрів, яка спеціально була встановлена на 54-му пірсі в нью-йоркському порту. Тут, на круглій платформі, Блейн збирався простояти 72 години поспіль під напругою в 1 млн вольт!



Арт-група ‘ArcAttack’ побудувала навколо колони 7 електричних трансформаторів, 7 котушок Тесла, які повинні були виробляти електричний заряд не менше 1 млн. вольт протягом трьох діб. Сам же Блейн одягнувся в ‘костюм Фарадея’, кольчугу з нержавіючої сталі вагою близько 12 кг. Джон Белчер (John Belcher), професор фізики з Массачусетського Технологічного Інституту (Massachusetts Institute of Technology), заявив, що весь струм проходить суто через костюм Блейна, не через його тіло, тому побоюватися нічого. Крім кольчуги, фокусник був забезпечений шоломом з козирком для придушення ультрафіолетового випромінювання, черевиками на залізній підошві, а також отримав навушники, які рятували його від шуму обладнання.

Свій трюк Девід назвав ‘Наелектризований’ (‘Electrified’). Незважаючи на запевнення Белчера в безпеці того, що відбувалося, головною загрозою для Блейна була ймовірність того, що він ненароком торкнеться одягненою в кольчугу рукою неприкритої частини обличчя. У цьому випадку фокусник отримав би потужний електричний заряд, але все ж не фатальний.

До трюку Блейна були підключені глядачі. Ті, хто прийшли на пірс подивитися на фокусника отримували можливість контролювати електричну напругу.

Трюк з електрикою закінчився 8 жовтня 2012-го в 20:44. Ілюзіоніст був не в змозі йти самостійно і оголосив, що більше ніколи не буде робити жодних трюків на витривалість ще раз. Машина швидкої допомоги доставила Блейна в лікарню, де ЕКГ показала, що поразка електричним струмом викликало проблеми з серцем Блейна.