Трускавець: відпочинок та лікування в одному флаконі

Справжньою безцінною перлиною Прикарпаття вважається курортне місто Трускавець. Здравниця потопає в зелені парків, скверів і садів. Околиці міста наповнені лісовими масивами. Курорт відрізняється теплими і м'якими кліматичними умовами, мінеральними водами з цілющими властивостями, найчистішим повітрям, наповненим озоном. Саме ці особливості Трускавця дарують унікальну можливість якісно оздоровитись і повноцінно відпочити.

На території міста, а також за його межами б’ють десятки мінеральних вод. Завдяки цьому диву природи курорти Трускавця завоювали світову славу. Вода носить назву «Нафтуся», тому що при її вживанні відчувається смак сірководню і характерний запах нафти.

Джерела тут бувають як спеціально обладнані (бювети), так і в природному вигляді. Наприклад, у Східниці деякі джерела «Нафтуся» течуть просто по лісових стежках, але в цьому є особлива принадність і новизна відчуттів!

Про цілющі властивості місцевої мінеральної води складаються цілі легенди. Важко сказати про те, які захворювання вона не лікує. Таке відчуття, що вода на очах покращує самопочуття, продовжує молодість, красу і здоров’я. «Нафтуся» ліквідує запальні процеси, виводить радіонукліди, камені і пісок з організму, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, відновлює клітини печінки, імунітет і багато іншого.

Важливо відзначити той факт, що воду бажано вживати у спеціально обладнаних бюветах, котрих у Трускавці і околицях є кілька. Це пов’язано з тим, що «Нафтуся» в контакті з повітрям втрачає свої властивості. Пити її потрібно свіжою, тому місце проживання на курорті повинно бути максимально наближене до цілющої води для повноцінного оздоровлення. Трускавець своїм гостям пропонує мешкати, як на території санаторіїв, так і у готелях з розвиненою медичною інфраструктурою поблизу бюветів.

Оздоровчий туристичний центр славиться не тільки водами, а також запасами лікувальної грязі та озокериту, який використовується для виробництва лікарських препаратів.

Головна мета відвідування Трускавця багатьма туристами – це, насамперед, оздоровлення. Однак не варто забувати про повноцінний відпочинок і насолоду видами природного ландшафту Прикарпаття. Наприклад, зовсім поруч з містом розташований лісовий масив Помярки з чудовим озером. У теплу пору року в ньому можна купатися. А велика кількість екскурсійних маршрутів: «Скелі Довбуша О.», «Львів – музей під відкритим небом», «Синевир», «Середньовічні палаци і замки Галичини» нудьгувати точно не дадуть.