Де живуть найактивніші інтернет-покупці в світі?

Придбання різноманітних товарів і послуг через всесвітню мережу з кожним роком все більш і більш стає популярним, причому обсяги такого шоппінгу зростають у геометричній прогресії. І це пояснюється не тільки розвиненістю як такої електронної комерції в різних країнах, але і банальним браком часу у людей на походи в магазини, а також у багатьох випадках - бажанням заощадити.

До речі, такі масові розпродажі в Інтернет-магазинах, як, наприклад, «Кіберпонеділок» в США, Singles’ Day в Китаї і відома вже у багатьох країнах світу, у тому числі і в Україні передноворічна Black Friday (Чорна Пятниця) з року в рік ставлять все нові рекорди за обсягами продажів, а шоппоголіки заздалегідь готуються до них, складаючи список бажаних покупок, адже зі стартом продажів товари просто вилітають з «кошиків».

А от британська аналітична компанія Expert Market нещодавно провела дослідження серед мешканців 49-ти країн, з’ясувавши - де ж проживають найактивніші інтернет-покупці, які «спускають» найбільші суми грошей в мережі. І навпаки - найпасивніші онлайн-шопоголіки.


Країни-лідери

Згідно з дослідженням, трійка країн-лідерів успішно пробила позначку в $2000. Пальму першості отримав Гонконг, де інтернет-покупки на одного жителя в поточному році склали $2868. Норвегія і Ізраїль зайняли друге і третє місця з показниками в $2448 і $2171 відповідно.

Після трійки лідерів місця розподілилися наступним чином: США ($1757), Данія ($1744), Великобританія ($1629), Швейцарія ($1624), Фінляндія ($1548), Швеція ($1446). А замикає десятку країн Ірландія з показником в $1434.

Хто потрапив в аутсайдери

При цьому Таїланд ($108), Сербія ($105), Малайзія ($66), В’єтнам ($55) і Філіппіни ($38) опинилися в п’ятірці країн, чиї жителі вкрай мало витрачають коштів на покупки в інтернеті. При цьому різниця в грошових потратах в мережі між країною-лідером і країною-аутсайдером дійсно разюча: у Гонконгу на інтернет-покупки один житель тратив у 75,5 разів більше, ніж на Філіппінах.


Інтернет-шоппінг в Україні

А яка ж ситуація у нас з віртуальними покупками? У минулому році фахівці бюро цифрової реклами IAB Europe дослідили, що український покупець в онлайні за рік в середньому купляє 7 товарів. В Європі цей показник в середньому сягає 13 покупок. А що стосується грошей, які витрачають на покупки в інтернеті громадяни, то слід зазначити, що українці витрачають не набагато менше. Так, середньостатистичний європеєць за рік купує в мережі товарів на €544 (13 покупок), а українець – €264 (7 покупок).

http://ukrmarket.netобъявления Украина