Вище тільки небо: пенхаус в Норвегії, розташований на вершині трампліну

Одним з найбільш незвичайних готельних номерів якщо не на всій планеті, то в Норвегії - точно, є пентхаус, розташований на вершині 60-метрового трампліна у норвезькому місті Холменколлені. Унікальність та привабливість цієї споруди виражені відразу в декількох напрямках, що надає об'єкту особливий шарм і підвищену зацікавленість серед туристів зі всього світу.

На жаль, вартість відпочинку в такому пентхаусі є просто захмарною. Тим не менш, багато бажаючих готові витратити свій час навіть для того, щоб тільки побачити цей архітектурний шедевр.

Трамплін, на вершині якого розташувався розкішний пентхаус, був побудований в далекому 1952 році до зимової Олімпіади, яка проходила в ряді норвезьких міст, включаючи Холменколлен. Враховуючи досить тривалий період експлуатації об’єкта, у 2007 році було прийнято рішення про його реконструкцію, яка завершилася на початку 2010 року. Фактично, цей трамплін був відбудований заново, і тепер перед очима громадськості постав чудовий 60-метровий гігант, який став першим і поки що єдиним сталевим трампліном на планеті.



Успіх нового трампліну був настільки високим, що його спонсори вирішили відзначити відкриття якимось незвичайним способом. Для цього було прийнято рішення побудувати на вершині об’єкта шикарний комфортабельний пентхаус.

Особливість його конструкції полягає в тому, що основу пентхауса склали елементи фасадного скління. З їх допомогою дизайнерам вдалося створити єдине ціле між класичною спортивною спорудою і незвичайними розкішними аппартаментами, з вікон яких все місто і його околиці видно, практично як на долоні.



На поточний момент, пентхаус приймав гостей всього один раз, а саме в день свого відкриття. Тим не менш, незважаючи на те, що вже більше п’яти років номер є закритим, серед туристів від цього тільки зростають інтерес і цікавість, що приваблює в Холменколлен тисячі відвідувачів. Цілком імовірно, що це диво скління вже найближчим часом знову стане приймати гостей з різних країн.

Не знаєте, де вигідно орендувати, чи купити в Одесі житло? Тоді вам потрібно перейти на Легранд, саме ця компанія запропонує вам найвигідніші варіанти, причому не тільки житлової, а й виробничо-комерційної нерухомості.