Bugatti Chiron став найшвидшим автомобілем у світі

Днями на Женевському автосалоні дебютував новий флагман компанії Bugatti, який став найшвидшим в світі автомобілем, призначеним для доріг загального користування. Bugatti Chiron сконструйований на базі гіперкара Veyron, проте всі вузли зазнали глибокої модернізації.

Двигун зберіг обсяг 8 літрів і унікальну схему W16, але отримав чотири більш продуктивні турбіни, нову систему впорскування палива з електронним управлінням і полегшений колінчастий вал, а багато деталей тепер зроблені з титану і вуглепластика. Це дозволило підвищити потужність гіперкара з 1200 кінських сил до 1500 к. с. і крутний момент з 1500 ньютон-метрів до 1600 Н·м.



Семиступінчаста роботизована автоматична коробка передач отримала більш надійні фрикціони, щоб без проблем «перетравлювати» суттєво збільшений крутний момент, а трансмісія з постійним повним приводом залишилася колишньою. Підвіска з амортизаторами, керованих електронікою, принципових змін не зазнала.

Незважаючи на широке застосування полегшених матеріалів, Chiron додав у вазі в порівнянні з Veyron з 1888 кілограмів до 1995 кг.

Час розгону «восьмиокого» гіперкара до 100 км/год, всупереч очікуванням, залишилося незмінним — 2,5 секунди. Зате до 200 км/год Chiron катапультується на 0,8 секунди швидше попередника — за 6,5 секунди. У розгоні до 300 км/год різниця вже більш відчутна: 13,6 секунди замість 16,7 с.



Ну і тепер про головне: максимальна швидкість, незважаючи на чутки в неймовірні 463 км/год, складає «всього лише» 420 км/год — на 13 км/год швидше за попереднього чемпіона Veyron.

Виробництво Bugatti Chiron, яких буде випущено в кількості 500 штук, почнеться у вересні поточного року. Ціна складе запаморочливі 2,5 мільйона доларів, причому третина з них, за словами менеджерів Bugatti, вже знайшла власників.



А вот http://auto.ironhorse.ru/sportage-4_10514.html детальное описание четвертого поколения KIA Sportage: технические характеристики, комплектация, и цены на этот кроссовер.