Мультфільм «Звірополіс» став рекордсменом касових зборів у США

Знаменита анімаційна студія Walt Disney святкує черговий ювілей — вона випустила 55-й повнометражний мультфільм. Ним став «Звірополіс» — стрічка про місто антропоморфних тварин, в якому мер лев (його озвучував Дж.До. Сіммонс), шеф поліції — африканський буйвол (Ідріс Ельба), а головну роль грає рішучий крілик Джуді.

Він прийшов в поліцію і прагне довести свою спроможність, але йому постійно щось заважає, наприклад, працюючі у довідковій службі лінивці. Фільм вийшов завзятим і, можливо, до ювілею вирішив піднести студії подарунок, встановивши новий рекорд стартових зборів для картин Walt Disney.

За вікенд з 4 по 6 березня «Звірополіс» заробив у прокаті США і Канади $73,7 млн.

Попереднє досягнення було у мультфільму 2013 року «Холодне серце», який зібрав на старті $67,3 млн. До речі, в підсумку фільм про небезпечну подорож принцеси Ельзи і її супутників став найкасовішим в історії студії (світові збори — $1,28 млрд), так що у «Звірополіса» є до чого прагнути. Звичайно, з іншими мультфільмами старт фільму не зрівняється — рекордсменом залишається піксарівська «Історія іграшок 3», яка зібрала в 2010-му $110,3 млн.

Друге місце в американському кінопрокаті дісталося бойовику «Падіння Лондона», що зібрав $21,7 млн. Це сіквел фільму Антуана Фукуа «Падіння Олімпу» 2013 року, у якому йшлося про напад північнокорейських терористів на Білий дім; екс-агент служби охорони Майк Беннінг (Джерард Батлер) мужньо проникає на захоплену територію і рятує президента США (Аарон Екхарт), а поки глава держави разом з охоронцем бігали по підземеллях, з ситуацією намагався впоратися віце-президент у виконанні Моргана Фрімена.

У сиквелі сюжет принципово не змінився — на похоронах британського віце-прем’єра стався теракт, загинули глави багатьох західних держав, і тепер президент США разом з Беннінгом і агентом МІ6 бігають по охопленому панікою Лондону, в якому за кожному кутом їх чекає засідка.

Кінокомікс «Дедпул» заробив ще $16,4 млн, зайнявши третє місце, — і подолав 300-мільйонну позначку в американському прокаті. А його загальна виручка зараз становить $640 млн. Ще одна новинка бокс-офісу США — драгікомедія «Репортер» — стала лише четвертою з $7,6 млн.