Електричні роликові ковзани spnKiX

На дворі вже друге десятиліття двадцять першого століття, а більшість людей досі пересуваються на своїх двох. Ось для того, щоб полегшити процес пішої ходьби дизайнер Пітер Тредуэй (Peter Treadway) і створив концепт електровзуття на коліщатках SpnKiX, яке само буде "возити" вас по вулиці.

Взагалі-то взуттям для їзди в наш час нікого не здивуєш. Століттями існують роликові ковзани. А останнім часом стали випускатися і кросівки з вбудованими до них коліщатками, про які колись ми вже писали. Ось на останні і схоже взуття SpnKiX, створена Пітером Тредуеєм.

SpnKiX – це спеціальна насадка на взуття, яка дозволить вам витрачати набагато менше сил при пішому пересуванні. Адже з нею ваші ноги знадобляться тільки для того, щоб допомагати тілу тримати рівновагу, а також, щоб регулювати напрямок руху. Пересувати ж вас буде саме SpnKiX.

SpnKiX являє собою платформу під взуття на коліщатках. Платформа ця електрична, і працює від акумулятора. Ємності акумулятора вистачає для поїздки на 3-5 км, після чого зарядка займає близько 2-3 годин. Так що вам достатньо буде лише прикріпити SpnKiX за допомогою спеціальних ременів до своїх кросівок або туфель, і запустити її, після чого вона сама понесе вас по вулиці або коридору.



Включити і вимкнути SpnKiX можна за допомогою спеціального пристрою, що кріпиться до вашої руки. Він з’єднаний з електричними платформами шляхом бездротового підключення.

За задумом творця, SpnKiX можна буде носити на ногах у повсякденному режимі просто як платформу, включаючи її тільки в ті моменти, коли вам потрібно подолати значну відстань, а робити це тільки за рахунок сили ніг не дуже хочеться.

Як стверджує автор, електроковзани spnKiX розганяються до швидкості близько 15 км/год, цього достатньо для того, щоб задоволення було повним, а травматизм — мінімальним. Автор опублікував інформацію за своїм проектом на порталі Kickstarter, якщо необхідна сума буде зібрана, то перші серійні spnKiX з’являться вже в кінці поточного року. Допомогти проекту можна, залишивши передзамовлення на пару таких ковзанів за ціною 375 доларів.


https://tekstil-kiev.com.ua/category/rolikovye-konki/