Транспорт майбутнього: концептуальний модульний автобус Next Future

Особистий автомобіль не тільки засіб пересування, але і частина (в прямому сенсі цього слова) громадського транспорту. Саме такою ідеєю керувався творець модульного автобуса, який може з'явиться у великих містах вже в найближчі десятиліття.

«Громадський транспорт майбутнього» – саме поняття звучало б дуже сумно, адже ми припускаємо, що в світлому майбутньому у всіх має бути власний транспортний засіб. Але проект Next Future додає оптимістичних фарб в урбаністичний пейзаж майбутнього і просто збирається перевернути саме уявлення про транспорт. Він не літає, він їздить по дорозі, але він модульний і взаємодіє з кожною сотою, як рій у вулику. При цьому кожен пасажир може йти як по заданому маршруту, так і по індивідуальним шляху.

Звучить якось це все фантастично, втім так і є, адже ця транспортна система існує лише на “папері”, а якщо вам вже зараз потрібно вирушати в дорогу, раджу звернутись в компанію Фирма-Икарус, яка здійснює комфортні, безпечні і швидки пасажирські перевезення по Україні, і інших країнам Європи.



По суті, Next Future являє собою транспортну мережу, але не позбавлений і індивідуальності. Кожен модуль-кабінка може бути як персональною системою доставки від одного до восьми пасажирів, так і взаємодіяти один з одним, збираючись прямо на трасі в один автопоїзд або рухомий склад. Причому вся ця конструкція легко раз”єднується, так як хтось заходить в «маршрутку», а хтось виходить з неї.

Кожен модуль всього 2,7 м в довжину, але вміщає до 10 осіб, де шість місць стоячі плюс чотири - сидячі. Самі модулі електричні і зовсім не забруднюють навколишнє середовище плюс можуть їздити як по звичайних дорогах, так і по рейках. А стикуються між собою простим магнітним зчіпним пристроєм.

На відміну від автобуса чи поїзда, який їздить по одному і тому ж маршруту постійно, ці модулі можуть відхилятися від маршруту в залежності від потреби пасажира. Може модуль використовуватися і як таксі, пропонуючи швидку доставку з пункту А в пункт Б. Якщо, наприклад, потрібно з роботи в найближчий ресторан або з навчання в кафе.

Прототип транспорту майбутнього планують запустити по трасах вже в 2020 році. Він буде непогано поєднуватися до того часу з автоматично керованими автомобілями, навіть не підозрюючи, що є такі речі, як порушення ПДР. Компанія обіцяє комфорт, безпеку і практичність свого проекту, збираючись використовувати його як заміну будь-якого наземного транспорту з дозволеною швидкістю до 100 км. на годину, що в умовах міста виглядає дуже навіть непогано.