Унікальні меблі Freeform Maffam з вулканічного базальтового волокна

На меблевій фабриці компанії Freeform Maffam сьогодні виробляються досить назвичайні меблі з особливим дизайном, де матеріал для її виготовлення отримують буквально прямо з надр нашої планети! Це вулканічна порода, яка після виверження перетворюється в затверділий сірий камінь. Матеріал називається базальт і Freeform Maffam - єдина в світі фабрика, яка виготовляє свої меблі з вулканічного волокна.

Працює тут талановитий дизайнер Раймонд Цируліс, який створив і запатентував унікальну технологію виробництва – він конструює меблі з базальтового волокна з додаванням природних смол. Таким чином, створюючи стільці, столи і декоративні предмети, які ніде більше не знайти!



Базальт – матеріал, який володіє високою стійкістю, він переносить сильну спеку (температура плавлення матеріалу становить 1400 C), екстремальні морози і, звичайно ж, не схильний до впливу вологи. Часто його використовують в автомобільній та аерокосмічній промисловості в якості вогнетривкого текстилю, а також як композитний матеріал виготовлення інших виробів, наприклад, штативів для фотокамер.

Компанія Freeform Maffam сьогодні створює крісла, столи, винні стенди і підвісні стільці з базальту. А от меблів для зберігання одежі, та інших домашніх речей у цій колекції нема, тому для цих цілей підійдуть якісні і красиві шафи купе Стерх, просто дзвоните в офіс компанії, викликаєте замірника, і через кілька днів чудова функціональна шафа буде красуватись у вашій оселі!



Перші спроби виробляти базальтове волокно були зроблені в Сполучених Штатах в 1923 році. Пізніше, під час війни його широко використовували в аерокосмічній промисловості. І лише в 1995 році цей матеріал отримав популярність у мирних сферах.

За властивостями базальтове волокно в три рази перевищує міцність сталі, і воно близьке до фізико-механічних властивостей вуглецевого волокна. Це значить — все, що зроблено з цього волокна надзвичайно довговічне.

Безумовно, ці вироби екологічно чисті і підлягають переробці. Незважаючи на свою дещо важку зовнішність, вони дуже легкі і елегантні. У цих моделей меблів є кілька стилів, які можна використовувати на вулиці, на відкритих терасах в барах і кафе.