BMW в честь 100-річчя представила футуристичний концепт Vision Next 100

До власного столітнього ювілею фірма BMW розробила досить футуристичний концепт-кар, котрий показує, у що найближчим часом перетворяться її автомобілі. Водіям у них, на щастя, все ще буде куди прикласти руки.

Якщо вийшов з ладу стартер ремонт слід доручити виключно професіоналам. Звертайтесь в компанію ГЕНСТАР, таким чином ви зекономите гроші і час.

Фірмовий слоган BMW «з задоволенням за кермом» йде врозріз з невблаганно наступаючим безпілотним майбутнім, де зайві водій і рульове колесо. Тим не менш в концепт-карі Vision Next 100, розробленому з нагоди вікового ювілею баварської фірми, інженери та дизайнери спробували зберегти значимість людини, і навіть дали їй в руки куций складаний штурвал, яким можна “помотати” машину туди-сюди в рамках дозволеного.



Курс намічений чітко — автомобілі будуть як і раніше орієнтовані на водія і драйв, але отримають потужній автопілот, який усіма силами почне підвищувати майстерність господаря до рівня Ultimate Driver (ідеал), а брати управління на себе стане тільки з найвищого дозволу власника (наприклад, якщо він втомився, потрібна допомога або є більш важливі справи). Мова також йде про «цифрову розвідку»: штучний інтелект здатний передбачати прийдешні дорожні події, підказувати людині, як діяти в складних умовах, і самостійно вирішувати проблеми.

Штурвал доступний у факультативному режимі Boost, тоді як основним є режим Easy, в якому штурвал прибрається в передню панель, а людина займається своїми справами: спить, їсть, дивиться кіно, спілкується з друзями — загалом, живе повноцінним життям.



Кузов автомобіля майбутнього значною мірою складається з рухомих трикутних секцій, роздрукованих на 4D-принтері (четвертий вимір в даному випадку — виконувана деталлю функція, що закладається вже на стадії виготовлення). Всього таких «живих» трикутників в машині 800 штук, велика їх частина обслуговує колісні ніші. Для кращої аеродинаміки колеса повністю закриті щитками, а під час повороту трикутні секції розтягуються, і шини не труться об арки.

Зручну посадку в салон забезпечують підйомні двері-дашки, центральна стійка кузова відсутня — вуглепластикова силова структура забезпечує потрібну міцність і без неї. За габаритами Vision Next 100 відповідає сучасній «п’ятірці»: довжина кузова — 4,9 м, висота — 1,37 м. А ось про силовий агрегат концепту виробник нічого не повідомляє.