Створено унікальний стоматологічний сканер для протезування

Студенти з Єврейського університету в Єрусалимі та медичного центру Хадасса розробили оптичний сканер HoloDent, що дозволяє стоматологам проводити підгонку і посадку зубних протезів у значно коротші терміни. За словами розробників, ця технологія не тільки скорочує час підгонки протеза з декількох тижнів до 30 хвилин, але також дозволяє виготовляти більш точні протези, на відміну від моделей, створених традиційним способом.

Як правило, встановлення зубного протеза – довгий і часто болючий процес, в ході якого пацієнтові доводиться кілька разів відвідати стоматолога і провести ряд примірок, перш, ніж геометрія протеза буде підігнана за формою щелепи пацієнта. До речі, ось вам посилання стоматология в Киеве цена, у клініці ESTE line всі ваші проблеми з зубами вирішать швидко, якісно і по доступній ціні.

«Процес припасування зубних протезів практично не змінився за минулі 100 років. Деякі стоматологічні клініки навіть відмовляються включати протезування в список послуг, у зв’язку з необхідністю проводити довгу підгонку», - говорить д-р Анат Шарон, директор Клініки щелепно-лицевого протезування при медичному центрі Хадасса.

Д-р Шарон і група випускників університету розробили сканер HoloDent, який дозволив замінити застарілу практику припасування зубних протезів з кількома примірками.

«HoloDent – перший оптичний прилад з технологією голографічного сканування, що дозволяє створювати тривимірні моделі ортопедичних конструкцій. Сканер HoloDent дозволяє скоротити час установки протеза з 30 днів до 30 хвилин. Протезування за допомогою такого сканера відрізняється більшою точністю, крім того, це більш комфортно для пацієнта», - стверджує Аміт Зилберштейн, стипендіат програми Biosedign Israel і гендиректор компанії HoloDent.


Розробники сподіваються, що новий оптичний сканер, який нещодавно отримав престижну нагороду Startup Open Israel в якості однієї з кращих інновацій, дозволить проводити більш точну установку ортопедичних конструкцій для літніх людей в країнах, що розвиваються, оскільки дана цифрова технологія дозволяє знизити витрати на виробництво протеза, тобто є досить економічною.

В дальнішому планується до цієї системи підключити спеціальний 3D-принтер, котрий дозволить через кілька хвилин після сканування отримати повністю готовий до ужитку зубний протез.