Будинок-тераса на сонячній енергії «Sky Terrace» (Сингапур)

Нещодавно у Сінгапурі був завершений досить цікавий масштабний житловий проект. Висотний комплекс складається з 6 хмарочосів. «Sky Terrace» включає все найкраще і сучасне з так званого «зеленого» будівництва.

Що ж являє собою житловий комплекс «Sky Terrace»? Якщо в кількох словах, то тут застосовано все найпередовіше і найкраще, що коли-небудь будували фахівці компанії «SCDA Architects». Всередині будівель знаходиться безліч каскадів садів, на дахах красуються сонячні панелі, всі будівлі оснащені системою збору прісної дощової води. При цьому комплекс з 6 будівель у буквальному розумінні, є єдиним цілим: будівлі з’єднані мостами.

І хоча нам до такого ще досить далеко, втім зараз хочеться порадити вигідну пропозицію продажу квартир в Києві, а саме в ЖК “Европейське місто”.



Дійсно, інженери перевершили самих себе! У цьому фантастичному комплексі буквально все працює на мешканців. Система збору дощової води, завдяки якій навантаження на міський водоканал ставати значно нижче. Більше того, мешканці «Sky Terrace» не залежать від центрального водопостачання. У всіх квартирах великі вікна, що позначається на витратах на електроенергію. Куди більш економічним проживання роблять сонячні панелі. Одним словом, комплекс самодостатній.

Що примітно і показово, побудований житловий комплекс «Sky Terrace» відноситься до соціального житла. Тобто жити в ньому будуть прості люди.

Будівництво цього соціального житлового комплексу було вирішено розпочати кілька років тому в силу значного демографічного сплеску. В якості основи під комплекс було вирішено взяти паркування в самому центрі міста.

Варто відзначити, що будівлі неідентичні: невисокий хмарочос налічує всього 40 поверхів, а найвищий 43 поверхи. Тим не менш, всі без винятку повітряні мости, що з’єднують висотки, виконані в одному стилі. Вони призначені для дітей і людей похилого віку (ігрові та прогулянкові майданчики). Житловий комплекс складається як з значних за площею 3 та 4-кімнатних квартир, так і скромних однокімнатних квартир. За задумом архітекторів це дозволить молодим людям жити своїм життям, однак при цьому не забувати про своїх батьків.

Звичайно ж, порівняти сінгапурський зелений хмарочос житловий комплекс «Sky Terrace» з футуристичного виду вежами «The Bahrain World Trade Center Towers» в Бахрейні або гордістю Нью-Йорка «Bank of America Tower» складно: все-таки рівень фінансових вливань непорівнянний. Але мешканцям новий будинок сподобався.