Яка ж забава без альпаки! Незвичайний свідок на японській весільної церемонії

Японія — країна загадкова. Збереження традицій, виховання власної гідності, схильність до споглядання: ці та інші незрозумілі європейцеві риси характеру не тільки ваблять і заворожують, але інколи здаються мягко кажучи дивними. Це стосується багатьох сфер життя, у тому числі такої важливої і урочистої події, як шлюб.

Останнім часом в Японії з’явилося безліч пропозицій незвичайного проведення весільного торжества, в значній мірі цьому сприяє неабияка конкурентна боротьба між шлюбними агенціями. Так, в одному із залів для одруження префектури Тотігі пропонують досить своєрідну послугу: в якості свідка на весілля можна «запросити»... альпаку! Як це прийшло в голову організаторам, і чи є у новомодного ритуалу якісь особливі коріння, ніхто достеменно не знає.

Ну, альпаки у нас не знайдеш, тим більше, прийнято, щоб свідок мав людиноподібний вигляд, принаймі, на момент вінчання, і інших урочистостей :) ,  а от хороший ведучий на весілля - це інколи є проблемою. Втім, якщо ви звернетесь до компанії “Пікан”, то гарантовано отримаєте веселого, креативного, професійного тамаду, що зробить вашу забаву дійсно незабутньою, і найкращою!



Відомо, що таку послугу пропонує молодятам Hotel Epinard Nasu, по сусідству з яким знаходиться один з японських зоопарків. Саме звідти і запрошуються на церемонію ці дивовижні забавні тварини — альпаки. А щоб уникнути непорозумінь незвичайний свідок супроводжується особистим дресирувальником.

Чому саме альпака, а не, скажімо, кінь? Справа в тому, що в поширених в острівній країні синтоїзмі і буддизмі саме ця парнокопитна тварина вважається неофіційним символом процвітання і миру. Тому присутність альпаки стає для молодят запорукою майбутньої щасливої і міцної родини. А окрім того, ви лише подивіться, яке воно миле і красиве!



Альпака — це домашня тварина родом з Південної Америки, прабатьком якого була вікунья. Це тварина дуже цінується за її чудову шерсть.

До речі, сучасні весільні церемонії можуть бути у Японії досить формальними, хоча так було не завжди, це почалося в кінці 19-го початку 20-віків. Багато раніше чоловік і жінка вважалися «одруженими», якщо кавалер просто регулярно відвідував свою даму серця.

Такі незвичайні весілля, як ці — з участю альпаки, можливо, є лише реакцією на поточні офіційні традиції, пов’язані зі створенням сім’ї і узаконенням стосунків. Тим не менш, все це досить незвично і своєрідно.