У Парижі відкривається виставка ляльок Барбі

Найвідоміша в світі лялька відзначила днями своє 57-річчя. І хоча дата зовсім не кругла, цій ляльці №1 у світі, довгоногій Барбі вирішили присвятити значну експозицію у паризькому Музеї декоративного мистецтва, розташованому в одному з крил Лувру.

А ось тут http://princessy.com.ua/ ви зможете придбати оригінальні красиві ляльки, а також багато інших чудових іграшок для дівчаток і хлопчиків.

«Барбі була задумана як модниця, яку можна одягати і роздягати, але з якою не пограєш в дочки-матері і не обіймеш, як улюбленого плюшевого ведмедика, — говорить Анн Моньє, зберігач розділу іграшок музею Les ArtsDecoratifs. — Саме такою її придумала Рут Хендлер у 1959 році».

Ось якою була перша Барбі, а точніше Барбара Міллісент Робертс (повне її ім”я).



Лялька з модельною зовнішністю сама по собі була недорогою купівлею, тому передбачала доповнення у вигляді великого гардероба. У його створенні свого часу взяли участь практично всі фешн-дизайнери — Соня Рікель, Діана фон Фюрстенберг, Донателла Версаче, Жан-Поль Готьє, марки Chanel, Moschino, Martin Margiela. У 1997 році Барбі приміряла знаменитий діоровський жакет Bar, а в 2009-му цілу колекцію шпильок Louboutin.



За свої 57 років Барбі «перепробувала» понад 150 професій — на виставці представлені лялька-космонавт, модний редактор, хірург, стюардеса і навіть кандидат в президенти (ця лялька дуже схожа на Хіларі Клінтон).

Окремий зал присвячений рекламним зйомкам Барбі — тут виставлені декорації, працює крихітна гримерна та фотостудія. Знімки публікуються в Інстаграмі Barbie Style, де у ляльки 1 мільйон 300 тис. передплатників.

Виставка триватиме до 18 вересня.