Перетворювач Batteriser збільшує термін роботи батарейки у 8 разів

Боб Рупарвар (Bob Roohparvar), доктор технічних наук, фахівець в галузі електроніки та управління енергоспоживанням, винайшов простий і ефективний гаджет, який здатний у вісім разів збільшити термін служби будь-якої одноразової батареї. За словами розробника, тільки в США використання Batteriser дозволить заощадити до 3,4 млрд. доларів щорічно.

На сайті компанії «Батареечка» http://batareechka.com.ua/ ви знайдете понад 1000 видів якісних акумуляторних батарейок, а також зарядних пристроїв до них.

Звичайна лужна батарея розрахована на напругу 1,5 В, однак як тільки її напруга у процесі використання падає до 1,35-1,4 В, багато пристроів перестають працювати від джерела живлення. Batteriser являє собою підсилювач напруги, який дозволяє ефективно використовувати решту 80% заряду батареї.

Подібні пристрої існували і раніше, однак розроблена Рупарваром модель має товщину всього 0,1 мм, тому підходить для установки практично в будь-який батарейний відсік. Batteriser дозволяє збільшити термін служби батарейок в 4,9 рази в пристроях на кшталт пультів дистанційного керування і в 9,1 рази – в різних електронних іграшках. Напругу на рівні від 0,6 В він перетворює в 1,5 – як в батарейці, тільки витягнутої з упаковки.



Щоб довести ефективність Batteriser, розробник провів невеликий експеримент. Він продемонстрував дві «мертві» АА-батареї і встановив, що напруга на них досягає 1,3 В. Потім він помістив джерела живлення в Bluetooth-клавіатуру для Mac, і комп’ютер видав повідомлення, що батареї потребують заміни. Після установки елементів живлення в Batteriser і перевірки вольтметром Рупарвар отримав на виході напругу 1,5 В, а помістивши їх в клавіатуру, продемонстрував на Mac повідомлення про те, що батареї заряджені на 100%.