Джордан Белфорт. Справжній вовк з Уолл-Стріт

Цю людину прославив режисер Мартін Скорсезе, а зіграв сам Леонардо Дікапріо. На Заході у Джордана Белфорта репутація бога торгівлі, який може втюхати фуру снігу взимку за спекулятивною ціною навіть дядечкові Скруджу.

Як би не був привабливий «Вовк з Уолл-стріт» у виконанні Дікапріо, його прототип - справжній Остап Бендер заокеанського розливу! Кар’єру мільйонера і романтичного «вовка» Белфорт зробив, продаючи акції “шарашкіних” контор дуже багатим людям, які в підсумку його і заклали.

У 1997 році, розглянувши скарги трудящих на «недобросовісного брокера» (торгівля акціями), компетентні органи виявили, що фірма Белфорта ще й бабки відмиває. Співпрацюючи зі слідством, відсидів він недовго, рік і 10 місяців. По суду залишився винен клієнтам майже 12 мільйонів доларів. Тому, вийшовши з в’язниці, енергійно взявся заробляти: писати книги і колесити по світу з лекціями про силу переконання.

Філософія Белфорта виявилася проста і приваблива. По суті, всі ми продаємо свої ідеї - і політики, і юристи, і батьки, які хочуть змусити дітей робити домашку. Принцип тут один: закохати клієнта у свій товар. І переконувати його за двома напрямками.

Спочатку - логікою: «Мій товар - ідеальне співвідношення ціни та якості».

Потім - почуттями.

- Припустимо, я хочу продати «Феррарі», - пояснює Белфорт. - Спочатку я розповім про п’ятирічну гарантію, про сервіс, про престиж. Це логічна, розумова частина продажу. Потім переходимо на почуття. Я обов’язково даю тест-драйв, саджу людину в машину і кажу: «А через рік, уяви, ти з красунею в цій машині їдеш по Монте-Карло», - створюю у людини позитивний образ майбутнього з моїм товаром.



У чому ж секрети успіху Белфорта?

1.Ніколи не приймайте «Ні» за остаточну відповідь. «Ні!» - це не трагедія! Це тимчасова незгода. Будьте ж завзятими і не здавайтеся.

2. Запрограмуйте себе на успіх. Для того щоб стати мільйонером, Ви повинні мислити так, ніби у Вас цей мільйон вже є. Ви повинні не просто вірити в те, що досягнете успіху, Ви повинні вести себе як успішна людина — від зовнішнього вигляду до стилю життя.

3. Продавайте вигоди, а не акції. Якісь папірці не цікаві клієнту. Ви просто розкажіть, що конкретно він отримає, як зміниться його життя. Продавайте шикарну відпустку, нове авто, погашення іпотеки за пару років... І подивіться: реакція буде зовсім іншою.

4. Заохочуйте і підтримуйте корпоративну культуру.

5. Заряджайте свою команду партнерів, своїх співробітників на успіх. Кращий заряд – Ви самі, Ваш особистий приклад. Хочете, щоб у Вашій команді було багато лідерів, щоб структура зростала дуже швидко і якісно? Випромінюйте успіх! Дайте іншим його відчути!